Rezultate foarte bune pentru echipa de ”karate kids” de la CSM Jiul la Polish Open 2021

Home Stiri la zi Rezultate foarte bune pentru echipa de ”karate kids” de la CSM Jiul la Polish Open 2021
Rezultate foarte bune pentru echipa de ”karate kids” de la CSM Jiul la Polish Open 2021

În ciuda situației pandemice care, din nou, pune mari probleme atât pregătirii sportivilor cât și participării acestora la diverse competiții naționale și internaționale, competiția internațională desfășurată zilele trecute în Polonia, la Bilesko-Biala, aduce în atenție din nou karatiștii CSM Jiul Petroșani, prin rezultatele obținute de aceștia.

Potrivit președintelui Clubului, Radu Polifronie, sportivii CSM Jiul Petroșani au reprezentat, la Polish Open 2021 atât clubul cât și România. Echipa de ”karate kids” participantă la acest eveniment sportiv internațional a fost formată din 14 sportivi și 3 antrenori (Radu Polifronie, Miruna Mălăuță și Alina Tinca). ”Rezultatele pe care le-am obținut au fost bune, comparativ cu condițiile de pregătire pe care le-am avut la dispoziție odată cu izbucnirea noului val pandemic. La Polish Open 2021 am obținut 6 medalii, dintre care 4 la individual și 2 la echipe într-o competiție foarte puternică la care au participat sportivi din 31 de țări, reprezentând 196 de cluburi cu 1917 înscrieri. România s-a clasat, la final, pe locul 12 din 31, iar la cluburi, CSM Jiul Petroșani a încheiat acest concurs pe locul 29 din 196 de cluburi înscrise în concurs”, a declarat Radu Polifronie.

O contribuție însemnată la obținerea acestor rezultate le-au avut sportivii medaliați la individual, după cum urmează:

  • Victor Igărelu – medalie de aur la categoria 10-11 ani și + 45 kg;
  • Sebastian Breazu – medalie de bronz la categoria 10-11 ani – 40 kg;
  • Patrick Iuga – medalie de bronz la categoria 8-9 ani – 30 kg;
  • Daria Ciortea – medalie de bronz la categoria 8-9 ani – 30 kg;
  • Alexandru Tofan – locul 5 la categoria juniori open;
  • Flavia Salsan – locul 5 la categoria  8-9 ani +30 kg;
  • Alexandru Tofan – locul 7 la categoria U21 +84 kg;
  • Patrick Iuga – locul 7 la categoria 10-11 ani -30 kg;
  • Răzvan Ihnatiuc – locul 9 la categorie 12-13 ani +50 kg;

La toate aceste rezultate individuale se adaugă două medalii de bronz obținute de echipele de masculin categoria 10-11 ani (prin echipa formată din Victor Igărelu, Patrick Iuga și Sebastian Breazu), respectiv feminin mixt categoria 10-11 ani (echipă în care sportivele din Petroșani Sălășan și Toroancă au evoluat alături de două sportive din Scoția).

În competiție, din echipa CSM Jiul Petroșani au mai avut o evoluție bună la Polish Open 2021 sportivii: Gabriela Balogh, Robert Chiriluț, Mathias Popescu, Luca Burlec, Alexandra Ionescu, Delia Toroancă și David Chiriac.

”Suntem nu doar mulțumiți de rezultatele echipei noastre de ”karate kids”, ci chiar încântați de aceste rezultate foarte bune, având în vedere dificultățile pe care le-am avut în ultima perioadă de pregătire din cauza situației pandemice și le mulțumesc sportivilor noștri pentru curaj și perseverență”, a mai spus Radu Polifronie, președintele CSM Jiul Petroșani și antrenorul principal al lotului de karate al acestui club.