Pasarele pietonale peste Centura Petroșaniului, parte a unui amplu proiect de mobilitate urbană de la Petroșani

Construirea unui număr de 3 spectaculoase pasarele pietonale peste DN 66 și calea ferată dublă, dar și amenajarea și crearea unor piste de biciclete pe raza municipiului Petroșani constituie principalele obiective pentru care autoritățile publice locale din municipiul Petroșani vor aplica pe programele europene de finanțare disponibile în cadrul exercițiului financiar 2021-2027.

În acest sens, într-o primă etapă, documentația tehnică pentru proiectul municipiului Petroșani privind construirea a trei pasarele și mai multe piste de biciclete va fi realizată tot cu fonduri europene, disponibile în cadrul ADR Vest Timișoara. Zilele trecute, Agenția de Dezvoltare Regionala – ADR Vest, în calitate de lider de proiect, a semnat contractul de finanțare pe fonduri europene pentru proiectul ”Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021 – 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Programul ADR Vest include și proiectul municipiului Petroșani – Dezvoltarea mobilității urbane în Petroșani, pentru elaborare documentațiilor tehnice.

Proiectul de la Petroșani prevede:

  • Construirea celor 3 pasarele pietonale peste DN 66 și calea ferată dublă;
  • Amenajarea/crearea de piste pentru biciclete;
  • Înființarea a 5 centre de închiriere pentru biciclete/ trotinete electrice.

Bugetul eligibil estimat al acestor investiții este de 8.010.396,53 euro.

Bugetul estimat solicitat de municipalitatea din Petroșani pentru elaborarea documentațiilor tehnico – economice din fonduri europene este de 1.065.411,90 lei.

Imaginile din prezentul articol sunt cu titlu de prezentare.