Educație la înălțime, în cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia

Home Educație Educație la înălțime, în cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia
Educație la înălțime, în cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia

Drona proiectului educațional ”Educație la înălțime” va zbura joi, 28 octombrie 2021 într-un loc de poveste, în munții dacilor, deasupra cetății Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac. Lecția multidisciplinară prezentată aici de profesoara Cristina Ciocoiu are ca personaj central Soarele. ”Vom pleca din istorie, de la civilizațiile străvechi și de la zeitățile lor care personificau soarele, apoi vom trece pe teritoriile actuale ale țării și vom ajunge la daci, la templele de la Sarmizegetusa Regia și la cunoștințele dacilor despre astronomie”, spune prof. Cristina Ciocoiu.

Invitatul special al aceste lecții de istorie și civilizație este Alin Henț, istoric în cadrul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a județului Hunedoara, membru al echipei care cercetează cetățile dacice din Munții Orăștiei, județul Hunedoara.

Lecția va cuprinde și un segment important despre rolul Soarelui pentru viața pe pământ, despre energia solară și utilizările ei.

Transmisia va începe joi, 28.10.2021, de la ora 11, pe canalul de YouTube „Educație la înălțime”: www.youtube.com/c/EducatielaInaltime

Orice profesor sau elev poate accesa linkul și intra la cea mai mare clasă din România, care funcționează chiar și atunci când prezența la școală nu este posibilă.

Pe site-ul proiectului găsiți și un ghid de conectare: www.educatielainaltime.ro/participa

”Educație la Înălțime”este un proiect creat și implementat de către Asociația Însemne, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, cu sprijinul Aspire Teachers și al Ministerului Educației.