Infrastructură modernă pentru încă un cartier din municipiul Lupeni

Home Administrație Infrastructură modernă pentru încă un cartier din municipiul Lupeni
Infrastructură modernă pentru încă un cartier din municipiul Lupeni

Pe agenda de lucru a primarului Lucian Resmeriță și a administrației locale din municipiul Lupeni, zilele acestea a mai fost bifată finalizarea cu succes a unui important obiectiv de investiții care are drept scop creșterea calității vieții cetățenilor dintr-un cartier de locuințe. Este vorba despre cartierul de case din zona magazinului comercial Lild, cuprinzând străzile Ardealului și Pomilor.

Aici, în cursul acestui an, au fost realizate ample lucrări de infrastructură, de la modernizarea rețelelor de apă și canalizare, realizarea unui sistem de colectare a apelor pluviale și până la asfaltarea integrală a drumurilor. ”Această zonă făcea parte, până de curând, din zonele în care mai aveam drumuri de pământ. Așa cum am promis cetățenilor municipiului Lupeni, încercăm să acționăm în direcția modernizării infrastructurii nu doar în zonele centrale, ci peste tot unde este necesar. Sigur că nu putem face toate lucrările de asfaltare peste tot în ritmul pe care l-am dori, dar îi asigur pe cetățeni că nici una din zonele localității noastre nu este neglijată sau uitată. În această toamnă, am reușit, spre exemplu, să mai scoatem de pe harta străzilor fără asfalt din municipiului Lupeni, zona din spatele magazinului Lidl, unde am asfaltat străzile Pomilor și Ardealului, dar și drumurile de legătura cu Bulevardul Tudor Vladimirescu și cu Piața Cina. Aceste lucrări vin după ce, tot în această zonă, am finalizat în acest an, lucrările la introducerea noului sistem de apă și canalizare. Încet-încet, aducem asfalt pe toate străzile din municipiul Lupeni unde acesta este necesar și sper ca în cel mai scurt timp posibil, să nu mai avem astfel de străzi în orașul nostru”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Lucrări similare de infrastructură publică sunt executate, în acest moment și pe alte șantiere de pe raza municipiului Lupeni, Într-un ”inventar” prezentat chiar de către primarul Lucian Resmeriță, cele mai importante lucrări de aceste fel, deja finalizate sau încă aflate în execuție sunt următoarele:

* Lucrări  de betonare de pe strada M. Sadoveanu – finalizat;

* Lucrări de asfaltare de pe strada Plevnei – finalizat;

* Lucrări de asfaltare parcări și drumuri de acces la blocurile din zona BCR – finalizat;

* Lucrări de asfaltare de pe strada Tineretului, în zona blocurilor: D2, D3,D4 – finalizat;

* Lucrări de asfaltare spre Stațiunea Turistică Straja, realizate cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara – finalizat;

* Lucrări de asfaltare la parcările la bl.2, Aleea Narciselor – finalizat;

* Lucrări în Cartierul Narciselor la drumuri, trotuare, accese la toate scările – în execuție;

* Lucrări la amenajarea unui nou acces dinspre Aleea Narciselor spre Bd. T. Vladimirescu – în execuție;

* Lucrări de asfaltare pe str. Ardealului – în execuție;

* Lucrări de amenajare a primei parcări asfaltate de la Agrement, realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara – finalizate, urmând să fie realizată și asfaltarea drumului de acces din strada Brăii către spațiile de parcare;

* Lucrări de refacere a trotuarelor și drumurilor în urma introducerii rețelelor de apă potabilă și canalizare, în execuție, în mai multe zone ale localității.

Iar acestea sunt doar o parte din investițiile derulate de administrația publică locală din municipiul Lupeni, în această toamnă, după cum dă asigurări primarul localității.