Investițiile publice în orașul Uricani continuă

Home Administrație Investițiile publice în orașul Uricani continuă
Investițiile publice în orașul Uricani continuă

Pentru că vremea bună din acest sfârșit de toamnă permite menținerea în activitate a șantierelor de lucrări edilitare, dar și pentru că pe agenda administrației publice locale din orașul Uricani sunt înscrise numeroase proiecte de acest fel, în aceste zile se fac progrese semnificative în derularea unor investiții publice importante din arealul acestei localități.

Spre exemplu, după cum informează primarul orașului Uricani, numai în ceea ce privește infrastructura se lucrează acum pe mai multe șantiere. Acestea au în vedere, în principal, asfaltarea unor alei pietonale. ”Lucrăm la asfaltarea aleilor pietonale de pe strada Grădiniței, la intersecția cu Bulevardul Muncii, dar și pe strada Ghiocelului. Și bineînțeles vom continua și cu alte lucrări similare, atâta timp cât și vremea ne va permite acest lucru”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Lucrările de acest fel, executate cu fonduri de la bugetul local, sunt completate și de altele care sunt realizate de firma care implementează proiectul de modernizare a rețelor de apă și canalizare, firmă căreia îi revine, potrivit contractului încheiat cu compania de apă din Valea Jiului, și refacerea infrastructurii rutiere și pietonale afectate de săpături.

Un alt important șantier de investiții s-a deschis în această toamnă în imediata vecinătate a Liceului Tehonologic ”Retezat”. Aici, potrivit primarului Dănuț Buhăescu sunt efectuate ample lucrări de investiții la fosta popicărie unde spațiul va fi reabilitat și modernizat, urmând să fie transformat într-un modern atelier școlar, unde elevii de la liceul din Uricani vor putea efectua instruirea practică în domeniile turismului și prelucrării lemnului. ”Este un proiect pe care-l așteptăm de mai multă vreme, un proiect pe fonduri europene, care va avea, cred eu, un impact major în rândul elevilor care studiază la Liceul Tehnologic ”Retezat” din orașul Uricani, elevi care vor avea condiții excepționale pentru pregătirea practică, în cele două ateliere școlare pe care le construim acum. Unul dintre acestea va fi destinat celor care se vor specializa în industria prelucrării lemnului, iar un al doilea va oferi șansa de specializare în domenii specifice industriei ospitalității pentru elevii noștri. Sper ca lucrările să se deruleze bine și pe perioada iernii, astfel încât acest obiectiv să fie finalizat în termenul stabilit prin înțelegerea contractuală cu antreprenorul”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.