Patru spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, selectate la Festivalul Național de Teatru

Home Cultură Patru spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, selectate la Festivalul Național de Teatru
Patru spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, selectate la Festivalul Național de Teatru

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă cu patru spectacole la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru, eveniment care se va desfășura în perioada 6 – 14 noiembrie 2021, în format online.

 „Autobahn”, de Neil LaBute, regia Andreea și Andrei Grosu, director de imagine și montaj Alexandru Condurache, scenografia Vladimir Turturica, a fost selectat la secțiunea Creația și va fi difuzat în data de 9 noiembrie, ora 21.00 pe www.fnt.ro.

„Conferința iraniană”, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, scenografia Oana Micu, este inclus tot la secțiunea Creația și este programat în data de 10 noiembrie, ora 19.00, pe www.fnt.ro.

„Tom și Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland, regia Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, face parte din secțiunea Recreația și va putea fi vizionat în data de 13 noiembrie ora 17.00,  pe www.fnt.ro.

„Văzduh”, texte de George Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oros, un spectacol de Victor Olăhuț, este inclus în programul Festivalului la secțiunea Instalații performative și este programat în data de 12 noiembrie, ora 21.00, pe www.fnt.ro.

Publicul va avea posibilitatea să vizioneze spectacolele timp de 48 de ore.

„Sunt bucuros că Teatrul Național Radu Stanca Sibiu va fi prezent la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru cu patru spectacole care au fost produse fizic, dar au fost produse și ca o operă pe care o putem difuza online. Această a 31-a ediție este în memoria marelui artist Ion Caramitru, cel care a fondat acest Festival, UNITER-ul, Galele UNITER și a cărui lipsă, dar și prezență sunt atât de puternice. Noi, cei de aici, de la Sibiu, îi dedicăm aceste spectacole, iar eu ca actor fac o reverență în fața profesorului pe care l-am avut timp de 3 ani la IATC, când am învățat enorm de la acest om dăruit. În același timp, sperăm ca solidaritatea creatorilor din România să se manifeste plenar în ceea ce înseamnă a dărui frumos, miracol, bucurie tuturor celor care, în această perioadă, au trecut prin atât de multe greutăți, familiilor celor care au pierdut oameni în această luptă cu boala, cu neputința. Tuturor din toată inima multă sănătate și putere de a se putea bucura de frumos”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru are loc în perioada 6-14 noiembrie 2021, online, pe www.fnt.ro și cuprinde spectacole din țară și străinătate, instalații vizuale, conferințe, prezentări de carte, secțiuni speciale. Producători: Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, Televiziunea Română, co-producători:  Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. FNT este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii. Partener de tradiție: Radio România.