Viitori agenți de turism, în vizită la CNIPT Petroșani

Home Educație Viitori agenți de turism, în vizită la CNIPT Petroșani
Viitori agenți de turism, în vizită la CNIPT Petroșani

Mai mulți elevi din cadrul claselor de liceu de la Colegiului Hermes din municipiul Petroșani, care se pregătesc aici pentru a deveni agenți de turism sau operatori de servicii turistice, au fost, zilele acestea, oaspeți ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică de la Petroșani.

Aceștia au avut aici ocazia de a se familiariza cu activitățile specifice care se desfășoară într-o unitate de informare turistică dar și într-o agenție de turism. Gazdă le-a fost reprezentantul CNIPT Petroșani, jurnalistul Maximilian Gânju. Acesta le-a prezentat elevilor activitatea de la Centrul de Informare și promovare Turistică al municipiului Petroșani, dar le-a vorbit și despre principalele obiective de interes turistic ale localității. Astfel, de la fascinantele povești ale Peșterii Bolii, pârtiile de schi din Parâng ori comorile găzduite de Muzeul Mineritului, toate aceste subiecte au fost dezbătute împreună cu viitorii specialiști în turism.

Maximilan Gânju spune că întâlnirea a fost una utilă și reciproc avantajoasă. ”Noi am înțeles ce îi interesează pe tineri în materie de turism și cum văd ei oportunitățile și promovarea turismului în Valea Jiului, dar în același timp ne-am bucurat că unii dintre tinerii care ne-au trecut pragul și-au găsit aici inspirația pentru lucrarea de diplomă de la finalul studiilor liceale, alții au descoperit o seamă de destinații pentru vacanțe frumoase petrecute chiar acasă, în Munții Parâng. Cert este că ne-am bucurat că există un mare interes pentru acest domeniu, îndeosebi în rândul tinerilor care studiază turismul la colegiul de specialitate din Valea Jiului. Toți am fost de acord că turismul chiar poate fi atuul Văii Jiului”, a declarat Maximilian Gânju.

Acesta a mai precizat că dezbaterile cu elevii de la Colegiul Economic ”Hermes” din Petroșani vor continua și în zilele următoare, cu alți adolescenți din anii terminali.