Specialiștii INSEMEX solicitați în expertizarea exploziei de muniție din Vâlcea

Home Stiri la zi Specialiștii INSEMEX solicitați în expertizarea exploziei de muniție din Vâlcea
Specialiștii INSEMEX solicitați în expertizarea exploziei de muniție din Vâlcea

Frecvența cazurilor în care intervenția cercetătorilor de la INCD INSEMEX Petroșani este solicitată de organele de anchetă în expertizarea unor accidente cauzate de explozii este, din nefericire, din ce în ce mai mare. Dacă în anii trecuți această activitate era doar una rară în portofoliul activităților INCD INSEMEX, în ultimii ani ea a devenit tot mai frecventă, pe fondul creșterii alarmante a numărului de incidente de acest fel petrecute în România.

Cel mai recent caz este ce al exploziei de muniție de la Fabrica de armament din Băbeni, județul Vâlcea, care a cauzat decesul a 4 persoane și rănirea altor 4 persoane din rândul angajaților. În echipa de anchetă, care s-a deplasat imediat la fața locului, sunt cuprinși și membri unei echipe de 5 specialiști de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă. Specialiștii de la Petroșani sunt experți în explozivi și securitate la explozii, motiv pentru care aceștia au fost solicitați să conlucreze cu procurorii care anchetează tragedia în vederea analizării probelor prelevate de la locul exploziei, informațiile obținute urmând să stabilească ulterior cauza deflagrației.

În analiza cercetătorilor de la INCD INSEMEX se află în același timp în derulare proceduri de cercetare și analiză a datelor prelevate de la incendiile care au avut loc în cursul acestui an la mai multe unități medicale din țara noastră, tragedii soldate cu pierderi de vieți omenești.