Tânăra artistă din Vulcan, Carla Bâțoancă își urmează cu talent, pasiune și răbdare drumul de ”Super Star”

Home Cultură Tânăra artistă din Vulcan, Carla Bâțoancă își urmează cu talent, pasiune și răbdare drumul de ”Super Star”
Tânăra artistă din Vulcan, Carla Bâțoancă își urmează cu talent, pasiune și răbdare drumul de ”Super Star”

În galeria tinerilor artiști din Valea Jiului, cărora pasiunea pentru muzică se îmbină, în chip fericit, cu talentul, Carla Bâțoancă din Vulcan are de multă vreme un loc bine definit. Este însă un loc pe care tânăra solistă și l-a câștigat nu doar datorită talentului său, ci și unei munci asidue, depuse de-a lungul a mai bine de un deceniu, la orele de canto, în studiourile de înregistrări dar mai ales pe scenă. Carla și-a urmat cu încredere și răbdare drumul spre o carieră artistică la care visează încă de mic copil iar porțile către marile scene ale show-biz-ului din România au început deja să i se deschidă.

Așa s-a întâmplat, spre exemplu, la prima ediție a concursului național ”Super Star”, un nou show al talentelor muzicale din grila de programe a Pro TV. Carla Bâțoancă a decis să se înscrie la preselecția pentru acest concurs, convinsă fiind că a sosit momentul confirmării talentului său muzical la cel mai înalt nivel. Nu a speriat-o deloc competiția, în ciuda faptului că aproape 5000 de tineri aspiranți la statutul de ”Super Star România” constituiau o concurență pe măsura acestui concurs. Doar 700 au trecut primul pas al preselecției și mai puțin de 400 au ajuns la audițiile de la București. În următoarea etapă au trecut doar 114, iar în etapele superioare ale show-ului TV, au ajuns în fața celebrilor jurați Marius Moga, Raluca, Carla`s Dream și Smiley doar 32. Carla Bâțoancă a trecut însă peste toți acești pași, mai mult a ajuns chiar în semifinala competiției, între primii 16 cei mai buni concurenți. De aici, așa cum au apreciat chiar membrii juriului, nu mai putem vorbi despre un concurs de talente, ci despre șansă, poate chiar despre hazard.

Cert este că vocea Carlei Bâțoancă a fost auzită și apreciată la justa ei valoare de către milioane de români, tânăra artistă fiind văzută și auzită pe cea mai mare scenă muzicală a momentului. Iar asta reprezintă mai mult decât valoarea intrinsecă a premiului, pentru că deja visul Carlei de a face o carieră în muzică merge pe un drum neted și ireversibil.

Până să ajungă aici, Carla Bâțoancă a trecut însă, cu ambiție, răbdare, talent, studiu și muncă, toate etapele drumului către succes. Pasiunea ei pentru muzică a început din fragedă pruncie, încă din vremea când, așa cum își amintesc părinții și bunicii ei, folosea drept scenă, masa din bucătărie și tubul de deodorant drept microfon. Din fericire, familia a apreciat talentul și dorința ei de a cânta și au susținut-o permanent în această direcție. Așa a început pentru Carla Bâțoancă drumul spre succesul în muzică. Pregătirea vocală a început-o cu primele lecții de canto, la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, sub îndrumarea prof. Eugen Munteanu, un dascăl excepțional de numele căruia se leagă succesul celor mai mulți dintre artiștii scenei muzicale care și-au început activitatea în Valea Jiului. Apoi, din clasa I-a și până la finalizarea studiilor gimnaziale, Carla a studiat la școala de muzică din Petroșani, pianul iar de câțiva ani, studiază cu maximă pasiune, chitara. Mai nou, Carla a trecut și la nivelul următor, descoperind pasiunea de a fi compozitor și textier pentru melodiile din repertoriul său, chiar dacă îi place încă foarte mult să interpreteze și cover-uri după piese celebre ale altor artiști.

De-a lungul anilor, Carla Bâțoancă a adunat în vitrina cu trofee, numeroase distincții din participările la fel de numeroase pe care le-a avut la diverse concursuri și festivaluri muzicale, atât la nivel local, cât și regional și național. Acum, la 17 ani, pentru Carla Bâțoancă a sosit și  momentul confirmării, odată cu evoluția ei la show-ul ”Super Star România”, apreciată în egală măsură de publicul telespectator, dar mai ales de jurați. ”Carla este o esență tare într-o sticluță mică și are toate calitățile necesare pentru a deveni un star!”, apreciază Marius Moga. În opinia artistului Carla`s Dream, tot ceea ce îi mai trebuie acum Carlei Bâțoancă pentru a deveni, pe deplin, un nou super star în muzica ușoară românească este experiența. Iar drumul prin care ea poate obține această experiență deja i s-a deschis odată cu prestația sa excelentă la acest show.

E drept, pe lângă evoluția în cariera profesională, pentru Carla Bâțoancă anul viitor aduce și o altă mare provocare, examenul de Bacalaureat, pentru care ea se pregătește la fel de conștiincios. Categoric, lucrurile vor evolua în chip fericit pentru ea și la acest capitol pentru că, așa cum recunosc și părinții ei, Carla este un copil minunat care știe că trebuie să muncească pentru a-și atinge visul și că rezultatele bune vin în timp după multă muncă ! Mai mult decât atât, Carla este un copil ambițios, o elevă silitoare, o fetiță inteligentă cu un suflet enorm de mare și cu o dragoste mare și pentru animale! Carla a învățat să viseze cât mai sus, dar știe că pentru a-și îndeplini visul este nevoie de multă muncă, determinare și pasiune! Calități pe care, spre cinstea ei, deja le-a dobândit și care-i vor netezi și mai bine drumul spre succes. Spre satisfacția ei, spre fericirea părinților și bunicilor, dar și spre mândria noastră, a celor din comunitatea Văii Jiului,  care putem fi bucuroși că dintre noi a mai răsărit un Super Star: Carla Bâțoancă !

Fotografii: facobook/SuperStar Show