Medalie ”Pro Urbe” acordată la Petroșani pentru medicul Alin Vasilescu

Home Stiri la zi Medalie ”Pro Urbe” acordată la Petroșani pentru medicul Alin Vasilescu
Medalie ”Pro Urbe” acordată la Petroșani pentru medicul Alin Vasilescu

Pentru că, în general, Ziua Națională a României reprezintă nu doar un moment semnificativ pentru istoria noastră națională, ci și unul ideal pentru a-i aduce în atenția oamenilor, cu respectul și aprecierea cuvenite, pe oamenii care fac în prezent cinste, prin activitatea și personalitatea lor, calității de cetățeni ai României, municipalitatea din Petroșani a decis să-i acorde în acest an, cu prilejul Zilei Naționale a României, cea mai importantă distincție locală unuia dintre oamenii cei mai apreciați ai comunității locale.

Este vorba despre medicul Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență din Petroșani. Acestuia îi va fi decernată distincția ”Pro Urbe”, ca urmare a unei decizii adoptate de Consiliul local al municipiului Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi. ”Acordarea acestei medalii are la bază profesionalismul și dăruirea de care domnul dr. Alin Vasilescu a dat dovadă în calitate de medic chirurg, de manager al instituției sanitare din municipiul Petroșani, dar și pentru modul exemplar în care a gestionat problemele Spitalului de Urgență Petroșani și ale pacienților în timpul pandemiei. Domnul doctor Alin Vasilescu face parte din categoria oamenilor dedicați profesiei de medic și, în egală măsură, oamenilor din Petroșani și din Valea Jiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Medalia ”Pro Urbe” îi va fi înmânată medicului Alin Vasilescu, în cadrul unei ceremonii publice.

Dr. Alin Vasilescu este director general al SUP încă din anul 2011, fiind cel mai longeviv deținător al acestei funcții de conducere din întreaga istorie a spitalului. În vârstă de 49 de ani, dr. Alin Vasilescu face parte din categoria oamenilor dedicați profesiei de medic și, în egală măsură, dedicați Văii Jiului. După absolvirea reputatei Universități de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațeganu” din Cluj – Napoca, acesta a decis să revină în municipiul Petroșani, pentru a profesa în cadrul Spitalului de Urgență din Petroșani. Este medic primar pe specializarea chirurgie generală, dar are competențe și în chirurgia laparoscopică. Dr. Alin Vasilescu este de altfel unul dintre cei mai apreciați medici din județul Hunedoara. Din anul 2011 este și director general al Spitalului de Urgență din Petroșani care, sub conducerea sa, a reușit să facă pași importanți înainte, atât în ceea ce privește investițiile în infrastructura unității medicale și dotările cu aparatură medicală de specialitate cât și în diversificarea și creșterea constantă a calității actului medical de aici.