La Lupeni, renaște fotbalul sub renumita siglă ”Minerul Lupeni”

Home Stiri la zi La Lupeni, renaște fotbalul sub renumita siglă ”Minerul Lupeni”
La Lupeni, renaște fotbalul sub renumita siglă ”Minerul Lupeni”

Fotbalul lupenean a consemnat luni, 29 noiembrie 2021, un important moment odată cu primul meci disputat pe stadionul ”Minerul”, după mulți ani de la dispariția echipei fanion cu același nume. Evenimentul se datorează entuziaștilor sportivi care și-au propus să reînvie tradiția acestui club de numele căruia se leagă atâtea și atâtea performanțe de-a lungul timpului.

Înființat recent, CS Viitorul Minerul Lupeni, a evoluat astăzi într-un prim test competițional, în care juniorii antrenați de Lucu Lumperdean și Emil Lumperdean au întâlnit echipa similară a CS Inter Petrila. A fost un meci de fotbal frumos, elegant, cu fair-play, un meci în care nu rezultatul de pe teren este cel care contează, ci mai ales faptul că o echipă de copii pasionați, entuziaști și ambițioși au readus în tribune iubitorii fotbalului din municipiul Lupeni. Iar între aceștia s-a aflat și Mircea Ciorea, un nume cu rezonanță al fotbalului lupenean și românesc, care asemeni foștilor săi coechipieri, Adi Lumperdean, Lucian Burchel sau Belgrădean susțin acest proiect sportiv care se bucură, în același timp, de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.

După o îndelungată perioadă de antrenamente intense și după aproape doi ani de piedici cauzate de pandemie, Viitorul Minerul Lupeni i-a adus pe teren, în primul lor meci amical de fotbal, jucători precum: Cristian Condoiu, David Androne, Andrei Udvar, Marius Vârlan, Alex Sandu, Samuel Ilinca, Bogdan Ușurelu, Horațiu Moldovan, Răzvan Ursea, Luca Vlad, Damian Hârșan, Adonis Rus, Denis Fodor, Cristi Fodor, Robi Duduianu, Sebastian Hevesi, Iustin Bădărău, Rafael Moldovan, Emanuel Stoica, Cristian Văduva, Mihăiță Gabriel Tibil, Marian Kovaci.

”A fost un meci frumos în care echipa noastră a dat dovadă de curaj, de ambiție, de sportivitate. Pentru prima confruntare, a fost foarte bine. Proiectul nostru e abia la început, dar ambițiile noastre sunt foarte mari. Pentru că, alături de suporterii din Lupeni, pe care i-am simțit din nou aproape de noi, alături de oameni importanți din lumea fotbalului românesc și cu sprijinul administrației locale, vrem să readucem suporterii Minerului Lupeni pe stadion și ne propunem ca, în timp, să atingem și chiar să depășim performanțele celor care astăzi ne sunt modele. În primul rând însă, ne dorim să oferim, gratuit, copiilor din Lupeni șansa unei dezvoltări armonioase prin sport și bucuria acelor momente unice pe care le trăiești pe terenul de fotbal. Știm că astfel, onorăm numele echipei noastre de suflet Minerul Lupeni și știm că din plăcerea de a face sport, de a juca fotbal, mai devreme sau mai târziu vor veni și performanțele”, spune Lucu Lumperdean, tânărul antrenor al CS Viitorul Minerul Lupeni.

În acest scop, echipa își continuă programul de antrenamente, întâlnirile motivaționale cu fostele glorii ale fotbalului din Lupeni și, desigur, întrecerile amicale pe terenul de fotbal cu celelalte echipe de juniori din județul Hunedoara.