”Iată, vin colindători !” și la Consiliul județean Hunedoara

Home Cultură ”Iată, vin colindători !” și la Consiliul județean Hunedoara
”Iată, vin colindători !” și la Consiliul județean Hunedoara

Începând de luni, 13 decembrie, timp de o săptămână întreagă, Consiliul Județean Hunedoara își așteaptă colindătorii. După ce, în 2020, pandemia a oprit colindatul la Consiliul Județean Hunedoara, în acest an, conducerea instituției a găsit o soluție pentru ca glasul colindelor care binevestesc venirea pe pământ a Fiului lui Dumnezeu, să răsune din nou.

În acest scop, în curtea interioară a instituției, pregătită în contrast cu sărbătorile sfârșitului de an, a fost amenajată și o frumoasă scenă, pe care vor urca cetele de colindători invitate, în cursul acestei săptămâni, să aducă în atenția oamenilor cele mai frumoase colinde din cele mai frumoase zone etno-folclorice ale județului Hunedoara. Întreaga activitate culturală se va desfășura aici sub genericul ”Iată, vin colindători !”, evenimentul fiind organizat de Consiliul județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a județului Hunedoara și Biblioteca Județeană ”Ovid Denșușianu” din Deva.

Colinde și obiceiuri de iarnă cu artiști, grupuri de colindători și ansambluri cunoscute din județul Hunedoara, dar și din alte zone, vor crea atmosfera perfectă pentru sărbătoarea Crăciunului, iar artiștii vor arăta că tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă încă se păstrează cu sfințenie. Pe scena care a fost instalată în curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara, vor urca pe rând elevii de la școlile din județ pentru care au fost deja pregătite daruri, dar și grupurile de colindători care, în fiecare zi de la ora 14, vor susține programe artistice.

Între cei care vor vesti bucuria Nașterii Domnului se numără cunoscuți artiști din județul nostru (Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Eugen Mihăilă, Aida Busuioc, Adriana Anghel, Alisa Toma, Denisa Mureșan, Eugen Pistol, Mihai Petreuș, Nelu Ban Fântână, Mariana Suciu, Viorica Brândușan și alții), Ansamblul Folcloric „Drăgan Muntean”, dar și ansambluri și corale cunoscute. Vineri, 17 decembrie, Ceata de la Boroaia (Suceava) va aduce pe scena evenimentului tradițiile de sărbători din zona Moldovei.

Evenimentul artistic va avea loc în fiecare zi, începând cu ora 14,00 după următorul program:

Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și Biblioteca Județeană ,,Ovid Densușianu’’ Hunedoara – Deva vă invită să intrați în atmosfera sărbătorilor de iarnă.