CEH, partener al Universității de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș într-un proiect de cerectare

Home Stiri la zi CEH, partener al Universității de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș într-un proiect de cerectare
CEH, partener al Universității de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș într-un proiect de cerectare

Complexul Energetic Hunedoara și Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie ”George Emil Palade” din Tg. Mureș au încheiat un acord de parteneriat în vederea elaborării unui proiect de cercetare științifică intitulat ”Eximious”.

În acest scop administratorul public al județului Hunedoara a avut, în aceste zile, la sediul din Petroșani al CEH o întrevedere cu Popescu Florina Georgeta, șef compartiment Medicina Muncii din cadrul Spitalului Municipal Clinic de Urgenta Timișoara, șef de lucrări la Disciplina Medicina Muncii din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara precum și cu Conf. Univ. Dr. Horațiu Moldovan, de la Universitatea de Medicină, Farmacie și Știinte Tehnologice „Emil Palade”, disciplina Medicina Muncii si Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Cu acest prilej, au fost puse bazele parteneriatului prin care CEH devine partener al Universității de Medicină, Farmacie și Știinte Tehnologice „Emil Palade” dinTg. Mureș, urmând să faciliteze cercetarea științifică din cadrul proiectului ”Eximious”, ceea ce presupune cartografierea expunerii și efectele imune induse de conectarea expozomului și imunomului.

Proiectul de cercetare științifică este finanțat din fonduri ale Uniunii Europene, are drept scop obținerea de informații privind expunerea la noxele de la locurile de muncă și elaborarea unui set de măsuri de intervenție medicală în astfel de situații. Studiul este realizat de un grup de cercetători din cadrul unui număr de 15 parteneri asociați în derularea proiectului, proveniți din 7 state europene.