”Poveste de iarnă” cu happy-end la Aztek Caffe Petroșani

Home Stiri la zi ”Poveste de iarnă” cu happy-end la Aztek Caffe Petroșani
”Poveste de iarnă” cu happy-end la Aztek Caffe Petroșani

Ediția din acest an (a cincea) a evenimentului caritabil organizat, la Aztek Caffe Petroșani, de familia Alin și Manuela Crișan împreună cu Asociația CMC32 Petroșani a OSMTH, Asociația Mistria Petroșani și Lions Club Petroșani Via Regis, s-a încheiat cu un neașteptat happy-end.

Evenimentul, găzduit la cafeneaua artelor Aztek Caffe din Petroșani sâmbătă, 18 decembrie 2021, în întâmpinarea sărbătorii sfinte a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și-a atins scopul, acela de a aprinde flacăra speranței și de a oferi o scânteie din caldura sufletelor unor oameni frumoși și generoși, celor care au mai puține posibilități materiale.

Spectacolul artistic, cu scop caritabil, susținut aici de actori ai Teatrului ”I.D. Sîrbu”, dar și licitația de lucrări de artă plastică donate de cunoscuți și apreciați artiști ai Văii Jiului, s-a bucur de un succes enorm, fiind în opinia organizatorilor, cea mai reușită ediție a acestui eveniment din toate cele cinci de până acum. Acest lucru este confirmat nu doar de numărul mare de oameni care au dorit să participe la această frumoasă ”Poveste de iarnă”, ci și de încasările record obținute, care se cifrează la 19.600 de lei, la care se adaugă o sponsorizare specială de 15.000 de lei din partea lanțului de magazine Profi.

Alin Crișan, inițiatorul acestui proiect caritabil spune că sumele colectate din donații și din licitația lucrărilor de artă vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente IT pentru un număr de 15 elevi de liceu din Valea Jiului, care vor avea astfel posibilitatea de a participa la eventualele cursuri online, dar și pentru a-și realiza acasă proiectele, prezentările și temele care solicită un astfel de tip de suport. Cele 15 calculatoare achiziționate în acest scop, fiecare în valoare de 1300 de lei, implică utilizarea sumei de 19.500 de lei din donațiile colectate anul acesta de organizatorii evenimentului de la Aztek Caffe. Restul de bani vor avea ca destinație sprijinirea activității unor centre sociale și educaționale din Valea Jiului, după cum urmează: Centrul de îngrijire ”Radu Sienerth” din Petroșani – 2.000 de lei, Biserica Greco-Catolică Lupeni – 1.000 de lei, proiectul ”Colind pentru bunicii nimănui” – 1.000 de lei, proiectul ”Petrila faptelor bune” – 1.500 de lei,  proiectul Lions Club Via Regis Petroșani, ”Din inimă pentru oameni” – 2.500 de lei.

Toate aceste premii au ajuns deja la unii dintre destinatari, iar în perioada imediat următoare vor ajunge la toți cei pentru care ele împlinesc cu un final fericit această deosebită ”Poveste de iarnă”.

”Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au dat viață acestui eveniment caritabil de tradiție pentru Aztek Caffe. Mulțumesc partenerilor noștri, care au avut un rol esențial în organizare. Mulțumesc invitaților și artiștilor care ne-au oferit un spectacol minunat într-un cadru deosebit. Mulțumesc tuturor celor care au susținut material și logistic această acțiune și, mai ales, tuturor celor care au făcut donații, cu ajutorul cărora am reușit să facem ca această poveste de iarnă să fie una frumoasă și pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru. Tuturor, mulțumiri și sărbători binecuvântate!”, a declarat Alin Crișan, proprietarul Aztek Caffe și inițiatorul acestui proiect caritabil de excepție.