Finanțare de peste 3 milioane de lei, pe final de an, pentru Spitalul de Urgență din Petroșani

Home Stiri la zi Finanțare de peste 3 milioane de lei, pe final de an, pentru Spitalul de Urgență din Petroșani
Finanțare de peste 3 milioane de lei, pe final de an, pentru Spitalul de Urgență din Petroșani

Spitalul de Urgență din Petroșani a primit, în aceste zile, suma de 3.022.000 lei de la Ministerul Sănătății. Potrivit DSP Hunedoara, banii provin din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea aparaturii medicale.

Datorită acestei rectificări financiare pozitive, Spitalul de Urgență din Petroșani va beneficia de un pachet ATI format din 60 de paturi medicalizate și dulapuri medicație, care vor asigura condiții superioare de tratare a pacienților.

Finanțarea vine în completarea celorlalte proiecte prin care, îndeosebi prin accesarea de fonduri europene, Spitalul de Urgență din Petroșani a reușit să achiziționeze în cursul acestui an noi echipamente și aparatură de specialitate.

Tot în județul Hunedoara, Ministerul Sănătății a suplimentat fondurile necesare pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul Municipal Orăștie și Spitalul Municipal Vulcan.

În plus, la Petroșani, în aceste zile, a fost dată în folosință și noua parcare cu peste 100 de locuri, realizată de administrația publică locală cu fonduri de la bugetul local. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi este de părere că, prin realizarea acestei parcări moderne, precum și a străzii de acces s-a rezolvat problema spinoasă a locurilor de parcare din această zonă. După cum se știe, până la acest moment, cetățenii care aveau nevoie de serviciile spitalului își parcau autoturismele de multe ori pe stradă, blocând vizibilitatea și punând în pericol atât cetățenii aflați în trafic, cât și pietonii.