Expoziție personală Iustina Alexandra Elek la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Expoziție personală Iustina Alexandra Elek la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Expoziție personală Iustina Alexandra Elek la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni deschide seria evenimentelor culturale din acest an, propunând publicului iubitor de artă o reîntâlnire cu lucrările tinerei artiste plastice Iustina Alexandra Elek.

Elevă în clasa a VIII-a C la Şcoala Gimnazială Nr.3 din Lupeni, Iustina Alexandra Elek se află la cea de-a patra expoziție personală de artă plastică, artista având la activ şi multiple participări la acţiuni expoziționale colective, precum şi participarea la diferite concursuri de desen. În anul 2018 Iustina Alexandra Elek a fost desemnată câştigătoare a marelui premiu al concursului de desen ”Lupul de argint”, concurs de tradiție în domeniul creației plastice organizat de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann” din Lupeni și destinat tinerilor artiști.

Lucrările din noua expoziţie propusă de tânăra artistă din Lupeni se axează pe portret, dar de pe simeze nu lipsesc nici fascinante desene care au ca temă florile, insectele, păsările sau animalele. Prezenta expoziție, cea poate fi vizitată la galeria de artă din Lupeni, cuprinde peste 50 de lucrări, cuprinzând picturi, desene și colaje.

”Deși încă la o vârstă fragedă, Iustina Alexandra Elek este deja o prezență constantă în spațiul expozițional al galeriei de artă din municipiul Lupeni. O felicit pentru că odată cu fiecare nouă expoziție, aceasta ne surprinde, fie prin tehnica artistică abordată, fie prin culoare. Anul acesta surpriza pe care Iustina Elek ne-o aduce în atenție este dată de colajele sale deosebit de frumoase. Îi doresc succes în continuare, la școală și, bineînțeles, în activitatea artistică”, a declarat Antoneta Cristina Duban, vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” și curator al galeriei de artă din municipiul Lupeni.

Expoziția personală de artă plastică a Iustinei Alexandra Elek poate fi vizitată până în data de 11 februarie 2022.