Dr. Alin Vasilescu – Omul Anului 2021 în Valea Jiului

Home Stiri la zi Dr. Alin Vasilescu – Omul Anului 2021 în Valea Jiului
Dr. Alin Vasilescu – Omul Anului 2021 în Valea Jiului

Pe fondul incertitudinilor generate de pandemia virală, oamenii de pe întreaga planetă și-au pus, în anul 2021, speranțele și încrederea în medici, așteptând de la aceștia acel miracol care să le salveze viața și să înlăture din ea spectrul cumplitei boli Covid-19. Misiunea medicilor a fost cu atât mai dificilă cu cât și pentru aceștia pandemia s-a dovedit greu de înțeles, greu de abordat și parcă imposibil de eradicat.

Evident că și în Valea Jiului, unde valurile pandemiei s-au succedat punând presiune pe întregul sistem medical, oamenii și-au pus nădejdea în medici. Asta a făcut ca și subiectele de presă ale anului 2021 în Valea Jiului să aibă în centrul atenției activitatea medicală. Pe acest fond, cu luciditate, responsabilitate și implicare, medicul Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență din Petroșani a fost nu doar un implicat coordonator în lupta anti-Covid la Petroșani, nu doar un excelent conducător al activității Spitalului de Urgență din Petroșani, ci și un corect și atent comunicator. Deși nu este un om avid de publicitate, dr. Alin Vasilescu a înțeles pe deplin faptul că eficiența în combaterea pandemiei vine nu doar din aplicarea fără abatere a măsurilor stabilite de specialiști, ci și dintr-o permanentă și corectă informare a opiniei publice. De aceea, nu a ascuns nici un moment problemele  și greutățile prin care a trecut unitatea medicală pe care o conduce pe fondul evoluției pandemiei. A comunicat permanent, în mod public, situația reală, soluțiile abordate de medicii din Petroșani față de aceasta.

În același timp, dr. Alin Vasilescu a demonstrat că-și merită din plin calitatea de medic, la fel ca și pe aceea de manager al Spitalului de Urgență din Petroșani. S-a asigurat că unitatea medicală poate gestiona, în mod eficient, nu doar cazurile de coronavirus cu care s-a confruntat, ci întreaga paletă de servicii medicale de care dispune și de care oamenii din toată Valea Jiului au nevoie. De asemenea, la inițiativa sa au fost organizate, la Petroșani, caravanele de vaccinare, de a căror coordonare s-a ocupat personal. A fost, zi de zi, prezent în centrele de vaccinare de la Petroșani, în sala de operații, la cabinetul medical din Ambulatoriu, în biroul managerial. S-a asigurat de activitatea fără sincope a serviciilor medicale din spital, a salvat vieți și s-a ocupat de continuarea proiectelor de dezvoltare a celei mai importante unități medicale din Valea Jiului. Nu a ratat nici oportunitățile pe care le-a deschis criza sanitară, reușind împreună cu echipa sa și cu sprijinul autorităților locale, să înainteze proiecte prin care, cu bani europeni, Spitalul să poată achiziționa echipamente medicale noi și aparatură medicală de ultimă generație.

În egală măsură, s-a pregătit cu aceeași maximă seriozitate pentru concursul de manager general al SUP, organizat la jumătatea anului 2021. În urma acestui concurs și-a câștigat dreptul de a rămâne la conducerea celei mai mari unități medicale din Valea Jiului. Chiar dacă a fost singurul candidat pentru acest post, dr. Alin Vasilescu a tratat cu maximă atenție și responsabilitate concursul de manager al SUP, fapt confirmat de nota obținută pentru evaluarea programului său de management (9,00) și de nota de evaluare a abilităților sale manageriale (9,70), deja confirmate în activitatea depusă în mandatele sale precedente de la conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat pentru că dr. Alin Vasilescu face parte din categoria oamenilor dedicați profesiei de medic și, în egală măsură, dedicați Văii Jiului. Dr. Alin Vasilescu este de altfel unul dintre cei mai apreciați medici din județul Hunedoara, iar din anul 2011 este și director general al Spitalului de Urgență din Petroșani care, sub conducerea sa, a reușit să facă pași importanți înainte, atât în ceea ce privește investițiile în infrastructura unității medicale și dotările cu aparatură medicală de specialitate cât și în diversificarea și creșterea constantă a calității actului medical de aici.

Toate aceste calități, dar și activitatea sa din anul 2021 i-au adus, pe lângă aprecierile oamenilor din Valea Jiului, și o binemeritată distincție din partea autorităților locale de la Petroșani, acesta fiind decorat, la finalul anului 2021, de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cu Medalia ”Pro Urbe” a orașului.

Activitatea și personalitatea medicului Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dar și vizibilitatea în spațiul public și aprecierile de care s-a bucurat în anul precedent, sunt argumentele definitorii ale deciziei luate de Grupul editorial Exclusiv de a-i conferi doctorului Alin Vasilescu, cu toată convingerea și obiectivitatea, titlul de ”Omul Anului 2021” în Valea Jiului.