Sportivul Avram Iancu nominalizat pentru performanța mondială a anului 2021 în natație

Home Stiri la zi Sportivul Avram Iancu nominalizat pentru performanța mondială a anului 2021 în natație
Sportivul Avram Iancu nominalizat pentru performanța mondială a anului 2021 în natație

Pentru noi, cei din Valea Jiului (și nu numai!), sportivul Avram Iancu este deja de multă vreme titular al poziției de lider mondial în domeniul natației. Recordurile atinse și doborâte de acesta au devenit deja performanțe la ordinea zilei pentru apreciatul nostru sportiv care a atins de multă vreme excelența.

Un astfel de nou record mondial, stabilit de înotătorul Avram Iancu în toamna anului 2021, cumva în ”ciudă” pentru că o vară capricioasă nu i-a permis să realizeze performanța pe care și-o programase inițial (cel mai lung înot continuu în ape fără curenți, printr-o dublă traversare a lacului Balaton din Ungaria) este acum pe cale să-i aducă un titlu mondial de excepție. Așa cum am informat și noi la vremea respectivă, în 9 septembrie 2021, sportivul din Valea Jiului a realizat un înot împotriva curentului, pe Dunăre, reușind să parcurgă o distanță de 26 de kilometri, într-o  cursă continuă de 18 ore și 30 de minute, stabilind astfel încă un record în materie de înot.

La începutul acestui an, din America a venit vestea că Organizația Mondială a Înotului în Ape Libere (World Open Water Swimming Association), cu sediul în California, nu doar că a ratificat acest rezultat unic obținut de Avram Iancu, dar l-a și nominalizat pentru a fi desemnat drept ”Performanța anului 2021 în domeniul natației”. Astfel, specialiștii în domeniu au stabilit: pentru originalitatea înotului și pentru rezistența de a pune în practică „imposibilul”, românul Avram Iancu este nominalizat, alături de alți 14 mari înotători ai lumii, care au realizat recorduri remarcabile în anul precedent, pentru obținerea titlului „Performance of the Year” în lume.

Pentru a reuși însă acest lucru, Avram Iancu trebuie să intre acum într-o altă cursă mondială, alături de ceilalți 14 competitori, în care nu mai are însă nici o posibilitate de acțiune personală. Este vorba despre sistemul de vot on-line prin care sunt evaluate de organizatorii de la World Open Water Swimming Association, performanțele obținute de sportivi în anul precedent. Votul este unul deschis tuturor celor care doresc să-și exprime o opțiune și se poate exprima până pe 31 ianuarie 2022. Astfel, dacă doriți ca, prin cel mai recent record stabilit de Avram Iancu pe Dunăre să aducă României mândria de a fi titular al ”Performanței nr. 1 în natație din anul 2021”, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă exprimați un vor în această direcție. Procedeul este unul cât se poate de simplu: Prima dată vă înregistrați rapid urmând linkul următor: https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register Apoi votați accesând linkul: https://www.openwaterswimming.com/…/avram-iancu…/

”Îi rog și pe admiratorii și prietenii din întreaga lume să voteze această performanță. Nu pentru mine! Vă rog să mă credeți că am depășit demult perioada dorinței de afirmare și că acest demers nu este unul atât de important pentru mine. Este mai important pentru compatrioții noștri care mai găsesc bucurie și satisfacție doar în astfel de biruințe românești. Ceea ce a ținut de brațele mele am făcut. Am realizat o performanță unică. Dacă doriți ca această performanță românească să fie desemnată Performanța anului în lume, vă rog să o votați ca atare. Vă mulțumesc!”, a declarat Avram Iancu.

Câștigătorul va fi desemnat pe 7 februarie 2022. Depinde acum de toți cei care-l apreciem pe compatriotul nostru și care-i admirăm curajul, perseverența și performanțele, ca Avram Iancu să poată aduce acest onorant titlu mondial pentru România.