Tehnologie IT pentru toți elevii și profesorii din Uricani

Home Administrație Tehnologie IT pentru toți elevii și profesorii din Uricani
Tehnologie IT pentru toți elevii și profesorii din Uricani

Susținerea sectorului educațional a reprezentat dintotdeauna pentru primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, o activitate prioritară. Din acest motiv, odată cu apariția provocărilor pe care pandemia de coronavirus le-a adus în fața sistemului de învățământ, nevoit să se adapteze din mers și să experimenteze școala on-line, primarul Dănuț Buhăescu a înțeles că atât cadrele didactice dar mai ales elevii din orașul Uricani au nevoie de sprijin pentru a se putea adapta la noile cerințe.

Așa se face că, încă de la apariția axelor speciale de financiare din fonduri europene, pe care UE le-a deschis în vederea sprijinirii comunităților din statele europene în ceea ce privește achiziționarea de tehnologie informatică necesară derulării, în noile condiții, a activităților din educație, Primăria orașului Uricani a fost primele primele din România care a aplicat pentru aceste tip de proiecte europene.

”Ne-am dorit de la bun început ca, prin acest proiect, să sprijinim toți elevii din orașul Uricani și toate cadrele didactice. Am scris, am depus și am câștigat un proiect pe fonduri europene, prin care ne-am propus să achiziționăm tablete electronice pentru toți elevii care învață la școlile și liceul din orașul Uricani, dar și laptopuri pentru toate cadrele didactice, ca parte importantă în procesul de digitalizare a instituțiilor de învățământ din orașul Uricani, pentru buna desfășurare a cursurilor, ca urmare a situației generate de pandemia COVID-19”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Procedurile de achiziție s-au finalizat în a doua jumătate a anului precedent, iar primele zile din 2022 au însemnat și recepția echipamentelor IT achiziționate de Primăria orașului Uricani în acest proiect, care au fost deja predate unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal din orașul Uricani. Primarul orașului Uricani spune că, în aceste zile, toți elevii din orașul Uricani, au primit sau urmează să primească gratuit tablete performante, cu abonament de internet inclus pentru 24 de luni, în vederea susținerii cursurilor online. Acestea au atașată și câte o carcasă suport flexibilă, de protecție împotriva distrugerii. În același timp, în cadrul proiectului de digitalizare a unităților locale de învățământ, derulat de Primăria orașului Uricani, au mai fost achiziționate un număr de 59 laptopuri pentru cadrele didactice, alte 9 table interactive cu care vor fi echipate clasele de învățământ liceal de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani, dar și alte echipamente, precum: 51 de camere Web, 10 videoproiectoare, 27 routere wireless 27 bucăți sau 10 ecrane de protecție.

Între timp, tot ca efect al preocupării autorităților administrației locale de la Uricani în modernizarea sistemului educațional, au început deja lucrările de implementare a unor ample proiecte de modernizare, tot din fonduri europene nerambursabile, la Liceul Tehnologic ”Retezat”, iar alte proiecte similare, care vizează celelalte unități de învățământ din Lupeni se află în pregătire, urmând ca, după finalizarea procedurilor legale în vigoare, să intre la rândul lor în execuție. ”Elevii și cardele didactice din orașul Uricani au avut, au și vor avea întotdeauna sprijinul meu, al Primăriei și Consiliului local al orașului Uricani. Copiii noștri au dreptul la cele mai bune condiții de pregătire școlară, iar noi avem datoria să ne ocupăm ca acest lucru să fie posibil. mereu am făcut acest lucru și vom continua în această direcție, cu toată responsabilitatea”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.