Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni intră în reabilitare și modernizare cu fonduri europene

Home Administrație Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni intră în reabilitare și modernizare cu fonduri europene
Școala gimnazială nr. 2 din Lupeni intră în reabilitare și modernizare cu fonduri europene

Rând pe rând, proiectele asumate de autoritățile administrației locale din municipiul Lupeni în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, pe programele finanțate de Uniunea Europeană, intră în plin proces de execuție.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că luni, 17 ianuarie 2022 a fost predat firmei care și-a asumat responsabilitatea unui astfel de proiect în municipiul Lupeni, amplasamentul de lucrări de la Școala gimnazială nr. 2. Aici, urmează să fie realizate, în acest an, ample lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale, respectiv toată gama de lucrări necesare pentru creșterea confortului elevilor și cadrelor didactice, de la clădirea principală a școlii și până la sala de sport. ”Ambele clădiri care formează ansamblul Școlii gimnaziale nr. 2 vor cunoaște ample lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectul, finanțat cu fonduri europene, presupune, în același timp, și dotarea cu mobilier de uz didactic nou, dar și dotarea cu echipamente performante necesare pentru activitățile școlare. În plus, proiectul prevede inclusiv efectuarea de lucrări de reparații și modernizare a sălii de sport și a terenului de fotbal din curtea acestei școli”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Odată cu predarea amplasamentului către antreprenorul desemnat cu execuția lucrărilor a fost dat și ordinul de începere al lucrărilor, urmând ca firma constructoare să demareze în cel mai scurt timp, efectiv, procesul de implementare.

Pentru acest proiect, autoritățile locale de la Lupeni au reușit să atragă fonduri în valoare totală de 4.558.351,27 lei cu TVA inclus, din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului obligatoriu. Potrivit obiectivului general al acestui proiect, se dorește ca prin investițiile realizate la Școala gimnazială nr. 2, aici să fie create condiții suplimentare față de cele existente în prezent, fapt care, în opinia autorităților de la Lupeni, va avea ca efect direct creșterea calității actului educațional și, mai ales, creșterea gradului de participare al elevilor din ciclul primar și gimnazial la nivelul învățământului obligatoriu.

Acesta este cel de-al doilea proiect de investiții care începe în acest an în municipiul Lupeni și care are ca obiectiv modernizarea sectorului educațional, după cel care vizează construirea unei baze sportive de tip 1 la Liceul Tehnologic Lupeni. Reamintim că tot aici a demarat, în cursul anului trecut, un alt proiect european care vizează modernizarea infrastructurii educaționale a acestei școli profesionale și liceale cu tradiție în învățământul din Valea Jiului. ”Ne dezvoltăm cu fonduri europene, iar educația și rețeaua de învățământ din municipiul Lupeni va fi, în perioada următoare, așa cum am promis, o prioritate pentru mine și pentru întreaga echipă de la Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.