Proiectele primarilor din Țara Zarandului analizate de Instituția Prefectului județului Huneodara

Home Administrație Proiectele primarilor din Țara Zarandului analizate de Instituția Prefectului județului Huneodara
Proiectele primarilor din Țara Zarandului analizate de Instituția Prefectului județului Huneodara

Conducerea Instituției Prefectului județului Hunedoara a început, la mijlocul acestei săptămâni, un turneu de informare și dialog la primăriile din județul Hunedoara, în cadrul căruia prefectul Petru Călin Marian își propune să discute cu edilii localităților principalele proiecte derulate de aceștia dar și problemele administrative care pot fi rezolvate în primul semestru al acestui an.

În prima zi a acestui turneu, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și subprefectul Lorincz Szell s-au întâlnit miercuri, 19 ianuarie 2022, cu primarii din Baia de Criș (primar Mihaiu Liviu Gorcea), Crișcior (primar Ovidiu Furdui), Bucureșci (primar Mircea Ghilean), Blăjeni (primar Horia Jurca), Buceș (primar Achim Mărcuș Traian) și Vața de Jos (primar Liviu Ioan Lință).

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, în cadrul acestor întâlniri au fost analizate stadiul derulării proiectelor depuse pe baza programului „Anghel Saligny” al Guvernului României și modul în care Instituția Prefectului poate sprijini Unitățile Administrativ Teritoriale pentru realizarea investițiilor propuse pentru acest an. Concluzia este aceea că în toate cele șase comune autoritățile locale au depus proiecte pentru modernizarea drumurilor și introducerea alimentării cu apă și a canalizării, acolo unde acestea lipsesc. Mai mult, au fost depuse și proiecte prevăzute a fi finanțate din Fondul de Mediu pentru iluminatul ecologic stradal. De asemenea, primarii au prezentat și alte proiecte în domeniul turistic, cultural sau al sănătății publice, care vor fi depuse în următoarea perioadă, pentru a putea fi finanțate din fonduri guvernamentale sau europene.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, le-a recomandat primarilor să pregătească de pe acum proiecte pentru investițiile pentru care se pot primi sumele necesare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

De altfel, pentru o bună informare a primarilor și consilierilor locali, Instituția Prefectului a transmis tuturor celor 69 de primării hunedorene, o sinteză a  principalelor domenii stabilite prin P.N.R.R, în care se pot depune proiecte ale autorităților locale.