Peste 10.000 de misiuni desfășurate de către jandarmii hunedoreni în anul 2021

Home Stiri la zi Peste 10.000 de misiuni desfășurate de către jandarmii hunedoreni în anul 2021
Peste 10.000 de misiuni desfășurate de către jandarmii hunedoreni în anul 2021

Peste 10.000 de misiuni aui fost desfășurate de către jandarmii hunedoreni în anul 2021, potrivit raportului de bilanț al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, prezentat în aceste zile la sediul instituției din municipiul Deva.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, specific contextului epidemiologic actual, însă la acesta au fost prezenți pe lângă reprezentanți ai IJJ Hunedoara, prefectul județului Hunedoara – Petru Călin Marian, subprefectul Lorincz Szell, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara –  Alin Adam Țambă și primarul municipiului Deva – Florin Nicolae Oancea.

Șeful Inspectoratului, col. Marius Dumitru Iosif a prezentat o sinteză a activității jandarmilor hunedoreni pentru anul 2021, în condițiile în care, pe lângă misiunile obișnuite, ofițerii și subofițerii jandarmi au efectuat zilnic numeroase activități pentru prevenirea răspândirii virusului „SARS-COV 2”. În acest sens, acesta a arătat că activitatea jandarmilor hunedoreni în anul 2021 s-a concretizat în următoarele:

  • 3223 misiuni de menținere a ordinii publice în stațiunile montane cu 6624 de jandarmi montani.
  • 9372 misiuni de menţinere a ordinii public, în scădere față de anul precedent;
  • 503 misiuni de asigurare a ordinii publice, unde au participat 2533 jandarmi ;
  • 192 misiuni de intervenție ca urmare a apelurilor 112;
  • 676 transporturi de produse cu caracter special;
  • 764 mandate de aducere puse în aplicare;
  • 449 infracţiuni constatate pe timpul executării misiunilor atât proprii cât și în colaborare cu celelalte instituții;
  • 5.276 contravenţii aplicate, valoarea lor în acest an fiind 934,325 lei;

”Din cele peste zece mii de misiuni desfășurate de către jandarmii hunedoreni în anul 2021, toate au avut același scop, siguranța cetățenilor cât și asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice. De asemenea și în anul 2021 alături de partenerii instituționali misiunile specifice contextului pandemiei de COVID 19 au constituit o prioritate. Și în anul 2022, prioritatea noastră o reprezintă siguranța cetățenilor”, a declarat col. Marius Dumitru Iosif, șeful IJJ Hunedoara.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, le-a transmis jandarmilor hunedoreni felicitări pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în acțiunile desfășurate în cele 365 de zile ale anului trecut. „Misiunile jandarmilor hunedoreni au fost îndeplinite cu profesionalism, asigurând astfel ordinea și liniștea publică. La toate acestea s-au adăugat activitățile specifice, în contextul pandemiei. Mai mult, acțiunile jandarmilor montani au asigurat prevenirea și protecția turiștilor din stațiunile de munte ale județului nostru, unele misiuni de intervenție fiind deosebit de dificile dar îndeplinite cu responsabilitate. În calitate de prefect al județului Hunedoara vă asigur și pentru următoarea perioadă de colaborarea și implicarea mea pentru ca misiunile dumneavoastră să fie duse la bun sfârșit, toate acestea fiind puse în slujba cetățeanului” a transmis în mesajul său prefectul Petru Călin Marian.

De asemenea, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, adjunct al inspectorului general, col. Alexandru Tobă, care a participat prin sistem videoconferință la bilanțul jandarmeriei hunedorene, a transmis felicitările conducerii Jandarmeriei Române pentru activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara și pentru foarte buna colaborare a Instituției prefectului cu jandarmii hunedoreni.