Județul Hunedoara în atenția consulatului Ungariei de la Cluj

Home Stiri la zi Județul Hunedoara în atenția consulatului Ungariei de la Cluj
Județul Hunedoara în atenția consulatului Ungariei de la Cluj

Consulul șef al Consulatului Ungariei de la Cluj Napoca, Excelența Sa Viktor David Korosi a fost oaspete al județului Hunedoara, acesta fiind primit, în cursul zilei de marți, 1 februarie și la Instituția Prefectului județului Hunedoara.

Prefectul Călin Petru Marian i-a prezentat oaspetelui posibilitățile de investiții în județul Hunedoara și oportunitățile de dezvoltare a schimburilor comerciale dintre companii hunedorene cu firme din Ungaria. De asemenea, s-a discutat despre obiectivele turistice ale județului și posibilitățile de promovare a acestora pentru turiștii din Ungaria.

„Județul Hunedoara are un potențial extraordinar din punct de vedere turistic și cultural, care merită să fie promovat intens în afara granițelor României!” consideră consulul Viktor David Korosi.

Totodată, prefectul Călin Petru Marian a apreciat că întărirea relațiilor de colaborare economică dintre județul Hunedoara și regiuni ale Ungariei pot aduce beneficii ambelor părți: „Sunt sigur că împreună putem, și vom reuși, să facem acțiuni comune, concrete, pentru dezvoltarea schimburilor economice, mai ales turistice, dintre cele două părți”, a declarat prefectul Petru Călin Marian.

În acest sens, participanții la întâlnire au stabilit ca imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru, să fie organizată o întâlnire a consulului Ungariei și a colegilor săi de la consulat cu oameni de afaceri din județul Hunedoara.

La discuțiile care au avut loc la Instituția Prefectului au participat și subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, precum și europarlamentarul Iuliu Winkler, președintele Organizației județene UDMR Hunedoara.