Directorul general al CEH, Samuel Dioane a fost ales președinte al PNL Petrila

Home Politică Directorul general al CEH, Samuel Dioane a fost ales președinte al PNL Petrila
Directorul general al CEH, Samuel Dioane a fost ales președinte al PNL Petrila

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, inginerul Samuel Dioane, a fost ales președinte al PNL Petrila. Acesta a fost reconfirmat în această funcție politică, după ce la începutul lunii noiembrie 2021, a fost desemnat să conducă organizația liberalilor petrileni, cu statut de președinte interimar, în urma demisiei din funcție a lui Ilie Păducel, care a decis la finele anului trecut să se retragă din viața politică.

Organizația PNL Petrila s-a întrunit joi, 3 februarie 2022, pentru alegerea președintelui și a Biroului Politic. La conferința de alegeri au fost prezenți deputatul Vetuța Stănescu – Președinte al PNL Hunedoara, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi – Prim-Vicepreședinte PNL Hunedoara, Petru Călin Marian – Prefectul Județului Hunedoara și Adrian Nicolae David – secretar general adjunct.

Inginerul Samuel Dioane este director general al CEH din anul 2018, după cu în perioada 2017-2018 a condus Mina Lonea. Acesta este absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani, specializarea Mașini și Instalații Miniere, dar are și un master în managementul resurselor umane la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani. Samuel Dioane lucrează în sectorul minier al Văii Jiului din 1994, când și-a început cariera ca muncitor necalificat la EM Lonea, dar a parcurs în timp toate etapele pregătirii profesionale, de la muncitor până la inginer șef, director de mină și director general al CEH. De asemenea, a activat și ca salvator minier la Mina Lonea. În viața politică a activat, în calitate de membru al PSD iar din anul 2021, ca membru al PNL.