Mărțișoarele Danei Tacea, veritabile bijuterii cu rang de artă

Home Cultură Mărțișoarele Danei Tacea, veritabile bijuterii cu rang de artă
Mărțișoarele Danei Tacea, veritabile bijuterii cu rang de artă

Între cele două sărbători ale iubirii, Sf. Valentin și Dragobetele, în perspectiva apropiatului (și mult așteptatului !) moment al soririi primăverii, oamenii au început deja să caute, prin târguri, magazine și bijuterii, cele mai frumoase mărțișoare care vor fi oferite doamnelor și domnișoarelor în  prima zi de Martie.

O soluție pe cât de inedită, pe atât de grațioasă o constituie mărțișoarele artizanale ale Danei Tacea, obiecte care îmbracă forma unor bijuterii hand-made ridicate la rang de artă, cu inspirație și meticulozitate de această creatoare.

Apreciat cadru didactic al Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, profesorul Dana Tacea este deja un nume bine cunoscut în lumea artelor artizanale din Valea Jiului, creațiile sale bucurându-se de fiecare dată de atenție și apreciere. Sunt deja câțiva ani de când Dana Tacea a îmbrățișat, la început din curiozitate, mai apoi din pasiune, meșteșugul îmbinării mărgelelor și pietrelor, în forme și culori care dau naștere unor obiecte artizanale unicat, cu evidentă valoare artistică. ”Am apreciat dintotdeauna obiectele artizanale pentru că ele cuprind, pe lângă inspirația și munca acelora care le realizează, o parte din tot ce are mai bun sufletul unui om. Am început, la rândul meu, deja cu ani buni în urmă, să încerc să construiesc anumite piese artizanale din tot felul de materiale, din dorința de a-mi umple într-un mod frumos și poate util timpul liber, iar primele reușite m-au încurajat să aprofundez acest domeniu al creației. Trebuie să recunosc că și acum, atunci când lucrez la diverse piese artizanale, mă simt ca un copil care se bucură de jucăriile lui preferate. Și mă bucur și mai mult atunci când din această joacă, ies lucruri care sunt îi măsură să bucure și alți oameni”, spune Dana Tacea.

Spre exemplu, mărțișoarele pe care artistul Dana Tacea le-a realizat în acest an și care pot fi admirate (și bineînțeles achiziționate de cei doritori !) pe pagina sa de facebook, sunt unele dintre cele mai frumoase de pe piața artei meșteșugărești de sezon, așa cum se poate vedea și din imaginile care însoțesc acest articol.

Mai mult, fiecare dintre aceste mărțișoare speciale pot fi transformate în pandantive care, atașate la un lănțișor de argint, constituie accesorii elegante pentru doamne și domnișoare, ce pot fi utilizate pe tot parcursul anului. De altfel, creațiile artistice ale Danei Tacea sunt extrem de diversificate, constituind un cadou perfect pentru orice ocazie.