Au început înscrierile pentru ediția din acest an a competiției ”Parângul Night”

Home Stiri la zi Au început înscrierile pentru ediția din acest an a competiției ”Parângul Night”
Au început înscrierile pentru ediția din acest an a competiției ”Parângul Night”

Una dintre cele mai apreciate competiții sportive desfășurate, în sezonul de iarnă, în stațiunea Parâng este ”Parângul Night”, concursul de alergare montană, dublat de cel de schi de tură, în care sportivii sunt provocați să parcurgă un traseu de 4,5 km pe o diferență de altitudine de aproape 1000 de metri, pe timp de noapte.

Concursul are două secțiuni, alergare și ski de tură, dar fiecare participant înscris poate să concureze la una dintre cele două probe. Categoriile de vârstă  sunt următoarele: Alergare Masculin 18– 34 ani /  35-49 de ani/ +50. Feminin,18– 34 ani / +35 ani . Ski, masculin, -35 de ani si plus 35 de ani, feminin, OPEN. Vor fi premiați primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă. În cazul în care una dintre categorii nu însumează un număr de minim 6 concurenți, la acea categorie se va premia doar locul 1.

Există și o cursă de alergare pentru copii, intitulată Vertical Kids Race. Categoriile de vârstă pentru această secțiune sunt următoarele, atât pentru fete cât și pentru baieți: categoria sub 10 ani, categoria 10-14, categoria 15-18. Copiii beneficiază de înscriere gratuită, iar premiile vor consta în diplome și ciocolată și se vor premia locurile 1-3. Prezența unui părinte este obligatorie. Traseul este în lungime de aproximativ 200 m , numai în urcare.

Aflat la a noua ediție, concursul inițiat de sportivul petroșenean Avram Iancu și Asociația sportivă Bike & Run a devenit unul dintre cele mai apreciate evenimente din stațiunea Parâng, dar și unnul dintre evenimentele cu premii considerabile. ”Principala regulă în cadrul acestei competiții este respectul pentru natură. Tocmai de aceea, Parângul Night nu este o competiție exclusivistă, destinată doar sportivilor de performanță, ci este deschisă oricărui iubitor de munte care vrea să experimenteze o aventură sportivă specială și să se bucure de frumusețea Parângului, indiferent de vârstă. Traseul de alergare montană pornește din zona stației de îmbarcare la telescaunul vechi și urcă până sus, pe vârful Parângul Mic, cale de 4,5 km, pe o diferență de nivel de 1 km. Iar ceea ce face și mai special acest concurs este faptul că el se desfășoară pe timp de noapte”, spune Avram Iancu, organizatorul ”Parângul Night 2022”.

În organizarea acestui eveniment sportiv, alături de Asociația Bike & Run se află sponsori importanți precum: Hotel Rusu, Pensiunea Retezat, Apres Ski Parâng, Cabana La Răzvan, Cabana Montana, MCN Caffe, Aqua Pro Max, Pensiunea Bujor de Munte, Isostar, Mobilier Defince, Go Hunedoara, precum și Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani., Grație acestor sponsori, concursul are în acest an premii în valoare totală de 11.500 lei. Datorită sponsorului principal ”Hotel Rusu” există și o categorie specială de premiere, pentru cazul în care este stabilit un nou record de cursă, situație în care câștigătorului îi va fi acordat un premiu special cuprins între 3500 și 4000 de lei.

Startul înscrierilor pentru ”Parângul Night 2022” a fost dat în 15 februarie 2022, acestea urmând a fi realizate exclusiv atât on-line, pe pagina dedicată a evenimentului, urmând linkul: https://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/inscriere/ , cât și la fața locului, în ziua de desfășurare a concursului. Înscrierea pentru copii ( categoria sub 10 ani, categoria 10-14, categoria 15-18) este GRATUITĂ și se efectuează la fața locului, doar în prezența unui părinte. Este interzisă participarea minorilor la cursa mare. Adulții se pot înscrie online în urma unei contribuții de 70 lei – pană în 02.03.2021 sau la fața locului pentru o contribuție de 90 lei.

Validarea înscrierilor și distribuirea numerelor de concurs se va face la fața locului, în data de 05.03.2022, începând cu ora 16 până la ora – 18. Ședința tehnică va avea loc la start în data de  – ora 18;05 – 18;20. Startul va avea loc la ora 18;30, în data de 05.03.2022.

Cronometrarea se va face la secundă. Nu există timp limită, organizatorii se vor retrage de pe Vârful Parângul Mic doar după sosirea ultimului participant. Detalii complete despre acest eveniment sportiv găsiți pe situl https://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/