Bucătari hunedoreni, campioni la cel mai mare festival gastronomic de preparat tradițional carnea de porc

Home Stiri la zi Bucătari hunedoreni, campioni la cel mai mare festival gastronomic de preparat tradițional carnea de porc
Bucătari hunedoreni, campioni la cel mai mare festival gastronomic de preparat tradițional carnea de porc

Nu mai puțin de 33 de echipe din 7 țări europene au participat anul acesta la cel mai mare festival gastronomic de preparat tradițional carnea de porc, care a avut loc, în luna februarie, la Győrvár, o localitate din județul Vas, Ungaria.

Competiția îmbină într-un mod elegant tradițiile străvechi de sacrificare a porcilor, gusturile variate preparate din carnea de porc de către echipe din zone geografice diferite, dar are și o componentă caritabilă.

Echipa hunedorenilor, reprezentată de bucătari reuniți într-o asociația de profil a comunității maghiarilor din municipiul Hunedoara, a câștigat locul întâi la acest concurs culinar, după ce echipa hunedorenilor s-a dovedit a fi cea care a gătit cele mai gustoase preparate, atât pentru juriu, cât și pentru participații la eveniment.