Cum îți alegi rochia de banchet pentru a avea o apariție de neuitat?

Home Economie Cum îți alegi rochia de banchet pentru a avea o apariție de neuitat?
Cum îți alegi rochia de banchet pentru a avea o apariție de neuitat?

La apropierea banchetului de absolvire apar o mulțime de sentimente și de emoții-nostalgie, încântare, teamă, bucurie, printre care și dorința a străluci în această etapă importantă a vieții tale. 

Pentru, asta, trebuie să alegi cele mai frumoase modele de rochii de banchet care trebuie să fie adaptate morfologiei și personalității tale și care să atragă toate privirile asupra ta.  

Rochia perfectă pentru banchet este cea care va reuși să pună cel mai bine în valoare punctele tale forte și care va camufla în mod eficient punctele tale slabe. 

Alege rochiile de banchet în funcție de morfologie

Morfologie de tip X

Pentru toate cele care au morfologie în X sau în formă de clepsidră, se recomandă să se găsească o rochie care să pună cel mai bine în valoare silueta. Este un tip de morfologie foarte armonioasă care te ajută să găsești mai ușor cele mai potrivite rochii de banchet. 

Morfologie de tip A

Dacă ai o morfologie în A sau în formă de triunghi, asta înseamnă că șoldurile și bustul sunt mai late. În acest caz, ar fi mai benefic să se aleagă rochiile care sunt ajustate în partea de sus a corpului, dar care vor fi mai late în partea de jos a corpului.

Dacă ești în căutarea rochiei ideale, trebuie să știi că rochia empire este un candidat care nu are cum să te dezamăgească. În schimb, dacă vrei să alegi o rochie cu paiete sau cu motive în partea de sus, alege un model care să aibă aceste detalii în partea de sus a rochiei, pentru a nu adăuga un plus de volum șoldurilor.

Morfologie de tip V

Dacă ai o morfologie în V sau în formă de triunghi inversat, cel mai bine ar fi să alegi o rochie care să aibă partea de sus cât mai simplă cu putință. Dacă alegi o rochie cu aceste detalii, acestea trebuie să se găsească în partea de jos a rochiei.

Pentru cele care au acest tip de morfologie, rochia cu bretele fine sau tip bustieră nu se recomandă. Cele mai potrivite sunt mai degrabă cele cu un efect plisat. O piesă vestimentară care va asigura un plus de volum la nivelul șoldurilor. 

Alte tipuri de morfologie

Dacă ai o morfologie în H, adică umerii și șoldurile la fel, dar și o talie mai fină, va trebui să alegi o rochie de banchet care să pună cel mai bine în valoare feminitatea ta.

Asigură-te de faptul că alegi o rochie care să pună cel mai bine în valoare șoldurile și pieptul. Poți alege astfel o rochie cu un model drept.

După ce ai găsit forma ideală, va trebui să alegi și lungimea ideală. Alege o ținută plină de clasă și mai șic deci o rochie lungă sau medie. Va trebui să fii atentă și la materialul ales. Și aici este important să alegi o rochie care să îți pună silueta în valoare. 

Dacă ești zveltă și slabă, alege materiale precum mătasea și bumbacul și dacă ești mai mică de înălțime, alege un material mai vaporos și mai lejer. Rochiile din dantelă sunt perfecte pentru cele cu umerii mai lați și dacă șoldurile sunt bine definite poți alege o rochie din tulle.  

Ce culori trebuie să alegi pentru o rochie de banchet? 

Pentru a răspunde la această întrebare, va trebui să te interesezi mai întâi cu privire la impresia pe care vrei să o lași. 

O rochie în nuanțe de negru este cea care va pune cel mai bine în valoare eleganța, șicul și sobrietatea. Dar, dacă nu vrei să treci neobservată, există câteva alternative. Poți alege nuanțe mai vii precum roșul, albastrul care vor face senzație și nu te vor lăsa să treci neobservată.

 Alegerea culorii se poate face și în funcție de cea a pielii astfel că, fetele care au tenul închis la culoare, pot alege nuanțe mai vii sau mai strălucitoare precum auriu sau argintiu, în timp ce nuanțele mai pastelate sunt cele mai adaptate pentru un ten mai deschis la culoare.