Cinematograful ”Cultural” din Lupeni trece la etapa de mobilare

Home Administrație Cinematograful ”Cultural” din Lupeni trece la etapa de mobilare
Cinematograful ”Cultural” din Lupeni trece la etapa de mobilare

Lucrările de construcție ale cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni s-au finalizat, iar în paralel cu ultimele finisaje la interior și exterior asupra clădirii, muncitorii antreprenorului general al acestei investiții au trecut la etapa de mobilare a interiorului.

Potrivit primarului municipiului Lupeni, în aceste zile sunt executate lucrări de montare a mochetei din sala de cinema, urmând ca imediat după aceea să fie montate și scaunele. ”Se lucrează foarte bine la acest obiectiv, deja lucrările mari de construcție s-au finalizat, iar clădirea capătă tot mai mult contur, atât la interior, cât și la exterior. În aceste zile, au început și lucrările de montare a corpurilor de iluminat, ale covorului interior și pavimentului scenei, urmând ca în zilele următoare să fie montate și scaunele. După aceea, mai avem de montat doar echipamentele tehnice specifice și restul de mobilier interior, iar Cinematograful va fi pregătit pentru recepția finală. Cred că în lunile de primăvară care urmează vom reuși să finalizăm acest important obiectiv pentru comunitatea noastră locală și să-l redăm în circuitul cultural al municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Lucrările pentru reabilitarea și modernizarea Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni au început în primăvara anului 2020, sunt finanțate de Compania Națională pentru Investiții și Consiliul local al municipiului Lupeni.

După finalizarea programului de investiții, Cinematograful ”Cultural” din Lupeni va deveni, potrivit autorităților publice locale, un important punct de interes pentru cetățeni, îndeosebi pentru tineri, care vor putea vedea aici cele mai noi producții cinematografice, în format 2D și 3D și tot aici vor putea fi susținute o serie de alte evenimente cultural-artistice.