Pregătiri pentru demararea recensământul populației și locuințelor în județul Hunedoara

Home Administrație Pregătiri pentru demararea recensământul populației și locuințelor în județul Hunedoara
Pregătiri pentru demararea recensământul populației și locuințelor în județul Hunedoara

În perspectiva demarării campaniei naționale privind recensământul populației și locuințelor, care va avea loc în prima jumătate a acestui an, Comisia pentru recensământul populației și locuințelor din județul Hunedoara s-a reunit miercuri, 23 februarie 2022 la sediul Prefecturii Hunedoara, pentru o analiză asupra situației în care se află pregătirile pentru desfășurarea înregistrării statistice.

Întâlnirea a fost condusă de Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, în calitate de președinte al Comisiei pentru recensământul populației și locuințelor din județul Hunedoara.

În cadrul discuțiilor, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Silvia Movileanu, a prezentat membrilor comisiei o informare cu privire la activitatea desfășurată pentru pregătirea recensământului și calendarul acțiunilor.

Recensământul se va desfășura astfel:

  • în perioada 14 martie – 15 mai – autorecenzare online;
  • în perioada 16 mai – 17 iulie – colectarea datelor de la persoanele care nu s-au autorecenzat;

Autoritățile județene arată că pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a etapei de autorecenzare, toți locuitorii vor avea acces online la formularele pe care le vor completa, de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet.  Chestionarele pentru autorecenzare vor fi diponibile în limba română, în limba engleză și în limbile minorităților naționale.

De asemenea, la primăriile din toate localitățile județului, pentru persoanele care nu pot accesa formularele online, va fi organizat un punct de lucru unde le va sta la dispoziție un recenzor care va ajuta la introducerea datelor.

Toate informațiile personale sunt confidențiale, ele fiind criptate imediat după introducerea în sistem.

Recensământul general se va desfășura complet digitalizat, recenzorii având la dispoziție tablete unde vor fi colectate datele referitoare la persoane și la locuințe.