Acțiuni la nivel județean pentru prevenirea incendiilor de vegetație

Home Stiri la zi Acțiuni la nivel județean pentru prevenirea incendiilor de vegetație
Acțiuni la nivel județean pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De la începutul acestui an, pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea a 98 incendii de vegetație, cu 85 mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2021. De asemenea, potrivit unei situații prezentate de A.P.I.A, în județul Hunedoara au fost afectate 180 hectare de pășune și teren arabil. Autoritățile atrag atenția că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității, prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător.

În acest context, la Instituția Prefectului județului Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de prefectul județului, Călin Petru Marian, pentru a fi stabilite măsurile care trebuie aplicate imediat pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale. Au participat subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, șeful ISU Hunedoara, colonel Viorel Demean precum și reprezentanți ai A.P.I.A și ai Gărzii Naționale de Mediu.

În urma discuțiilor s-a luat decizia ca în termen de 24 ore să fie întocmit un Plan de măsuri care va fi supus analizei și aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Proprietarii de terenuri care nu respectă măsurile pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 2.500 lei și li se sistează acordarea subvenției de la A.P.I.A.