Măsuri pentru prevenirea violenței în familie, adoptate de Consiliul Județean Hunedoara

Home Administrație Măsuri pentru prevenirea violenței în familie, adoptate de Consiliul Județean Hunedoara
Măsuri pentru prevenirea violenței în familie, adoptate de Consiliul Județean Hunedoara

Un important proiect de hotărâre adoptat de Consiliul județean Hunedoara în luna februarie 2022 permite autorităților județene să ia măsuri ferme pentru combaterea violenței în familie.

În baza deciziei adoptate de CJH, la inițiativa președintelui Laurențiu Nistor, a fost creat cadrul legal necesar în vederea constituirii Echipei Intersectoriale Locale privind prevenirea și intervenția în echipa multidisciplinară și în rețea în situațiile de violență asupra copilului și de violență în familie.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, este vorba despre o echipă multidisciplinară si interinstituțională, constituită la nivelul județului, cu misiunea de a identifica și monitoriza cazurile de exploatare sau risc de exploatare prin muncă a copilului, cazurile de violență asupra copilului și de violență în familie. ”Ne despart câteva zile de 1 Martie, apoi va veni 8 Martie, zile în care ne gândim cu prioritate la femei și copii, la mărțișoare și la flori, la cuvinte frumoase și gesturi simbolice. E bine, doar că acestea nu trebuie să se rezume la câteva zile pe an. Și mai mult decât atât, considerația arătată copiilor și femeilor trebuie să îmbrace, din păcate, mult mai multă grijă, într-o perioadă în care constatăm că dincolo de cuvinte frumoase, avem numeroase cazuri de violență împotriva femeilor, copiilor, violență în familie. Cu gândul la aceste aspecte dureroase și nedorite și în conformitate cu legislația în vigoare a fost adoptată această decizie care ne va permite să acționăm corespunzător pentru prevenirea și combaterea violenței în familie”, a declarat Costel Avram.

Administratorul public al județului Hunedoara evidențiază, de asemenea, că prin legătura cu toate celelalte structuri destinate prevenirii violenței în familie, printr-o muncă asiduă, responsabilă și coordonată, administrația județeană va reuși să prevină și să diminueze aceste cazuri. ”Astfel dovedim că acordăm considerație femeii, familiei, copiilor dincolo de gesturi simbolice!”, a mai spus Costel Avram.