De toate pentru toți în programul primului week-end de martie la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură De toate pentru toți în programul primului week-end de martie la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
De toate pentru toți în programul primului week-end de martie la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Trei reprezentații deosebite din repertoriul artistic al Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani constituie propunerile spectacolelor pe care le puteți vedea în primul sfârșit de săptămână al lunii martie, pe scena teatrului din Valea Jiului.

Vineri, 4 Martie 2022, de la ora 18.00, puteți viziona aici monodrama „Recuperare. Un proces”, după autori români contemporani, în regia lui Marius Costache, cu Andrada Dobre într-un ”one man show” de excepție, care potrivit regizorului Marius Costache realizează o călătorie înlăuntrul amintirilor. „Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindecate prin fumul evocării lor. Acest spectacol este un spectacol poetic despre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață”, spune regizorul Marius Costache.

Spectacolul va avea loc la Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Pentru sâmbătă, 5 martie 2022, de la ora 18.00, echipa teatrului din Petroșani vă propune o reîntâlnire cu comedia, în spectacolul pentru adulți „Soacra cu trei nurori” după Ion Crengă. Un spectacol antrenant, plin de umor neaoș, un eveniment artistic marca Dan Mirea, despre care acesta spune că: „în adaptarea textului si regizoral am încercat să dau o nota de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea să ofere răspunsuri pe care atât noi artiștii cât și spectatorii le caută în Teatru. În aceste vremuri în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne,”vaccinul” si antidotul sigur al sufletelor noastre.”

Din distribuție fac parte actorii: Mihai Sima, Nicoleta Bolcă, Laurențiu Vlad, Nicoleta Niculescu, Simona Codreanu, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.

Evident, duminică, 6 Martie 2022, la matineu, de la ora 12.00, Teatrul ”I.D. Sîrbu” a pregătit pentru cei mici și nu numai spectacolul „Frumoasa şi Bestia”, un spectacol realizat de Dan Mirea după povestea omonimă a Fraților Grimm.

Piesa prezintă povestea frumoasei Belle, care locuieşte într-un sat, împreună cu tatăl său Pierre. Tânărul Gaston o iubeşte pe Belle şi vrea să o ia de soţie, însă aceasta nu-l iubeşte, fiindcă este un închipuit şi un lăudăros, îndrăgostit de sine. Într-o zi tatăl frumoasei Belle se rătăceşte prin pădure şi ajunge la castelul Bestiei, iar monstrul îl închide în castel. De fapt, Bestia este un tânăr prinţ, blestemat de o vrăjitoare să rămână diform şi urât până în momentul în care cineva îl va iubi cu adevărat.

Din distribuție fac parte actorii: Izabela Badovics, Radu Tudosie, Daniel Cergă, Sergiu Fîrte, Gheorghe Stoica și Oana Crișan.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Atenție ! Accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!