Zona din spatele gării CFR Petroșani, curățată de gunoaie de angajații Supercom

Home Stiri la zi Zona din spatele gării CFR Petroșani, curățată de gunoaie de angajații Supercom
Zona din spatele gării CFR Petroșani, curățată de gunoaie de angajații Supercom

Angajații companiei de salubritate Supercom, care operează în zona IV a SGID-SMID Hunedoara, respectiv în localitățile Văii Jiului au întreprins în aceste zile op acțiune specială de salubrizare în zona stației CFR din municipiul Petroșani.

Aceștia au fost solicitați să intervină din nou în această zonă de către reprezentanții administrației publice locale din municipiul Petroșani, după ce unii localnici au transformat această zonă într-un deponeu neautorizat și, în ciuda acțiunilor repetate de curățenie și igienizare efectuate în mod constant de operatorul de salubritate Supercom, aceste practici s-au perpetuat, deși ele contravin normelor legale.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a apreciat munca depusă de angajații companiei de salubritate și a avertizat cetățenii din zonă că depozitarea deșeurilor în locurile neamenajate în acest scop reprezintă contravenție, iar amenzile pornesc de la 200 de lei. Acesta a precizat că un bărbat care a fost prins depozitând ilegal gunoiul în această zonă chiar în timpul acțiunii de igienizare a fost, de altfel, sancționat contravențional cu suma de 500 de lei.

Reprezentanții companiei Supercom roagă cetățenii din toate localitățile și zonele în care operează să trateze cu responsabilitate activitățile de depunere a deșeurilor, utilizând în acest scop doar punctele de colectare amenajate de autorități, invitându-i în același timp să utilizeze și containerele speciale de selectare a deșeurilor reciclabile, în mod corespunzător.