Ediție aniversară a Simpozionului ”Student, Știință, Societate” de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani

Home Educație Ediție aniversară a Simpozionului ”Student, Știință, Societate” de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani
Ediție aniversară a Simpozionului ”Student, Știință, Societate” de la  Facultatea de Științe a Universității din Petroșani

Universitatea din Petroşani îşi propune să susţină eforturile ştiinţifice ale tinerilor studenţi şi masteranzi, oferindu-le posibilitatea de a-şi valorifica realizările prin participarea la manifestări ştiinţifice cu caracter naţional şi internaţional. Din această perspectivă s-a născut şi dezvoltat, printre altele, și Simpozionul Național Studențesc ”Student, Știință, Societate”, eveniment academic organizat de Facultatea de Științe a Universității din Petroșani, care a ajuns anul acesta la ediția aniversară cu numărul XX.

Potrivit decanului Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă, acest simpozion reprezintă un bun prilej pentru studenţii din diverse centre universitare de a relaţiona şi de a-şi împărtăşi idei, cunoştinţe, experienţe şi rezultate ale propriilor cercetări, dar şi de a lega colaborări viitoare și prietenii trainice.

Aceasta arată că, ediția a XX-a a Simpozionului ”Student, Știință, Societate” se va desfășura pe 7 secțiuni tematice, respectiv:

  • Economie, turism, servicii
  • Finanţe
  • Contabilitate
  • Management şi marketing
  • Administraţie publică
  • Antreprenoriat și idei de afaceri
  • Asistenţă socială și Sociologie

În cadrul fiecărei secţiuni menţionate anterior şi păstrând aceeaşi tematică se acceptă şi lucrări elaborate de masteranzi. Cei care doresc să participe la acest simpozion trebuie să aibă în vedere faptul că 5 mai 2022 este data limită pentru trimiterea lucrării in extenso, la adresa de e-mail: oanabaron2014@gmail.com.

Participanții vor detalia în cuprinsul e-mail-ul prin care se va expedia lucrarea in extenso, și următoarele informaţii: numele şi prenumele autorilor; instituţia de învăţământ superior pe care o reprezintă; programul de studii; datele de contact ale autorilor: număr de telefon; adresă de e-mail; secţiunea; cadrul didactic coordonator.

Lucrările acceptate vor fi susținute public în data de 13 mai 2022, în cadrul simpozionului ”Stundet, Știință, Societate” care se va desfășura în campusul universitar al instituției de învățământ superior de la Petroșani. Organizatorii fac precizarea că toate lucrările acceptate, vor fi publicate într-un volum, editat în format electronic, cu cod ISSN.

”Simpozionul național studențesc organizat sub egida Facultății de Științe din Universitatea Petroșani este unul care marchează anul acesta ediția aniversară cu numărul XX și ne bucurăm că putem marca această aniversare, așa cum se cuvine, printr-o întâlnire față în față a studenților și cadrelor didactice participante, acesta fiind încă un semnal al revenirii la normalitate în activitățile noastre academice, după ultimii doi ani dificili ai pandemiei. În altă ordine, tematica acestui simpozion demonstrează încă o dată faptul că Universitatea din Petroşani a suferit în ultimele două decenii și jumătate mutaţii majore de structură şi conţinut, transformând un Institut Tehnic într-o Universitate cu specializări şi profiluri diverse. Personalul academic al Universităţii noastre este implicat în cercetarea ştiinţifică de vârf, iar absolvenţii acesteia au devenit specialişti valoroşi, dovedindu-şi competenţa în ţară şi străinătate”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.