Apa Serv continuă investițiile în alimentarea cu apă a stațiunilor turistice Straja și Pasul Vîlcan

Home Economie Apa Serv continuă investițiile în alimentarea cu apă a stațiunilor turistice Straja și Pasul Vîlcan
Apa Serv continuă investițiile în alimentarea cu apă a stațiunilor turistice Straja și Pasul Vîlcan

Odată cu creșterea constantă a interesului turiștilor pentru stațiunile montane din Valea Jiului a apărut, în mod firesc, nevoia îmbunătățirii serviciilor publice dezvoltate de autoritățile publice în vederea creșterii confortului turiștilor. În rândul investițiilor care au fost realizate, în ultimii ani, în această direcție, îndeosebi în ceea ce privește stațiunea turistică Straja Lupeni, se numără proiectele implementate de Apa Serv Valea Jiului pentru configurarea rețelelor de apă potabilă și canalizare de care beneficiază deja majoritatea capacităților de cazare de la Straja. Toate aceste investiții au fost posibile datorită sprijinului financiar oferit, în acest scop, companiei de utilități, de către Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Lupeni.

Directorul Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică spune că fără acest aport financiar, compania de apă nu ar fi putut duce la îndeplinire aceste proiecte de investiții. ”Ajutorul financiar pe care l-am primit de la Consiliul județean Hunedoara în ultimii ani ne-a permis nu doar să realizăm rezervoare de apă și chiar o aducțiune nouă de apă potabilă în stațiunea Straja, ci și să configurăm aici rețele de distribuție, să montăm o serie de hidranți și să rezolvăm problema canalizării. În mod similar, cu ajutorul Primăriei Lupeni am reușit să introducem apa potabilă în zona de agrement Brăița, la baza stațiunii dar și alte investiții importante”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.

Pentru acest an, Apa Serv Valea Jiului va avea fonduri necesare pentru continuarea investițiilor în alimentarea cu apă potabilă a stațiunii Straja, iar o nouă investiție de acest fel va fi demarată și la Pasul Vîlcan. Pentru aceste obiective, Apa Serv Valea Jiului va beneficia de sprijinul financiar acordat de Consiliul județean Hunedoara. Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara spune că deja au fost prinși bani în bugetul pe anul 2022 al Apa Serv, pentru aceste investiții. ”Am alocat de la bugetul Consiliului județean suma de 5 milioane de lei, banii urmând să fie utilizați de Apa Serv Valea Jiului pentru a aduce apă potabilă și în Pasul Vîlcan, dar și pe pentru a continua investițiile în acest domeniu la Straja. Sunt angajamente pe care le-am luat pentru a sprijini dezvoltarea turismului în Valea Jiului iar investițiile vor avea ca efect sprijinirea directă a operatorilor de turism din cele două stațiuni, prin creșterea gradului de confort pe care-l pot oferi turiștilor”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai precizat că investițiile de acest fel sunt multianuale și vor continua și în anii următori.