Duminică, la TIDS: ”Nuntă cu navetiști” și ”Fram, ursul polar”

Home Cultură Duminică, la TIDS: ”Nuntă cu navetiști” și ”Fram, ursul polar”
Duminică, la TIDS: ”Nuntă cu navetiști” și ”Fram, ursul polar”

Pentru duminică,  20 martie 2022, în avanpremiera sărbătorii mondiale a Teatrului care este marcată în fiecare an pe 25 martie, Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani propune iubitorilor Thaliei două spectacole deosebite.

Unul, destinat îndeosebi copiilor, aduce în atenție una dintre cere mai frumoase povestiri ale copilăriei, într-o dramatizare realizată de Horațiu Ioan Apan după ”Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu. Spectacolul, care va fi prezentat pe scena teatrului din Petroșani la matineu, de la ora 12,00, prezintă povestea ursului Fram de la circul din Struțki, care devine trist deoarece se gândește la copilăria lui de la Polul Nord. Un vânător îl convinge pe directorul circului să-l trimită la Pol și astfel Fram trece prin diferite aventuri. Un sloi de gheață îl duce pe Fram într-un golf unde locuia un copil de eschimos. Tot acolo, doi vânători sunt în pericol de moarte. Fram îi salvează de la îngheț și apoi vânătorii îl iau în lumea lor, unde va rămâne o perioadă. În final, Fram ursul polar revine la Circul Strutki ca să-și încânte fanii.

În distribuția acestui spectacol îi putem vedea pe actorii Oana Crișan, Oana Liciu -Gogu, Nicoleta Niculescu, Irina Bodea-Radu, Mihai Sima, Andrada Dobre, Gheorghe Stoica.

Tot duminică, 20 martie 2022, dar de la ora 18.00, trupa Teatrului DA din Reșița vin în fața publicului din Valea Jiului cu o  piesă de teatru de excepție: ’’Nuntă cu navetiști’’, o spumoasă comedie pentru publicul iubitor de umor de calitate.

Spectacolul ”Nuntă cu navetişti” este o adaptare a lui Dan Mirea, după celebrul text al lui Ion Băieşu, ”Tanţa şi Costel”, care a avut un mare succes pe scenele de teatru şi în televiziune din România. Dan Mirea a închegat în acest spectacol o poveste dintr-o cavalcadă de întâmplări cu accente de comice și momente hazlii pe tot parcursul spectacolului. În distribuție vor evolua actorii: Dan Mirea, Ileana Căprariu și Cristian Alexandru.

Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.