Certificare la nivel european pentru CAR Parîngul Petroșani

Home Economie Certificare la nivel european pentru CAR Parîngul Petroșani
Certificare la nivel european pentru CAR Parîngul Petroșani

Activitatea Casei de Ajutor Reciproc Parîngul din Petroșani este apreciată, în mod constant, de oamenii care fac parte din rândul membrilor acesteia și care se bucură de beneficiile oferite de această instituție financiară nebancară, fapt confirmat de ascensiunea permanentă a acesteia pe piața financiară din zonele în care operează.

De curând, activitatea CAR Parîngul IFN Petroșani a primit aprecieri inclusiv la nivel european, odată cu decernarea diplomei de certificare pe codul european de bună conduită pentru acordarea de microcredite, diplomă emisă sub egida Uniunii Europene. Președintele Grupului de coordonare pentru aspecte legate de Codul European de conduită pentru acordarea de microcredite, Ann Branch apreciază că CAR Parîngul Petroșani a îndeplinit punctajul total necesar pentru Conformitatea cu Codul european de bună conduită în acordarea de microcredite, în legătură cu portofoliul său de microcredite pentru întreprinderi.

Decizia a fost luată de Grupul de coordonare pentru aspecte legate de Cod, pe baza recomandării evaluatorului independent, Microfinanza Rating iar certificarea europeană primită de CAR Parîngul este valabilă pentru o perioadă de 4 ani.

”Această certificare pe Codul european de bună conduită în activitatea de creditare pe care am obținut-o din partea organismului de evaluare acreditat de Comisia Europeană vine să confirme, o dată în plus, seriozitatea casei noastre de ajutor reciproc și să întărească încrederea investitorilor și beneficiarilor de credite în activitățile pe care le derulăm. Evident, meritul pentru acest rezultat este al membrilor CAR dar îndeosebi al echipei de lucru condusă de directorul economic Simona Bilegan care au avut o activitate constant bună nu doar în perioada de evaluare, ci în decursul ultimilor ani, motiv pentru care, tuturor, le aduc mulțumirile mele. Cu această ”patalama” la mână, membrii casei noastre de ajutor reciproc pot fi convinși să serviciile financiare pe care noi le punem la dispoziția lor sunt de o calitate neîndoielnică”, a declarat Dumitru Negoi Răscolean, președintele CAR Parângul IFN Petroșani.