Birou pentru investitori la Prefectura Hunedoara

Home Administrație Birou pentru investitori la Prefectura Hunedoara

În cadrul Instituției Prefectului județului Hunedoara s-a înființat, de curând, un ”Birou pentru investitori”, care va sta la dispoziția tuturor celor interesați, oferind informații utile privind oportunitățile de investiții în județul Hunedoara.

Inițiativa aparține prefectului Petru Călin Marian care arată că noul compartiment intern se dorește a se constitui într-un „HUB” de informații publice importante pentru investitori. Acesta spune că Biroul pentru Investitori s-a format cu personal existent în cadrul instituției, specializat în proiecte publice pentru dezvoltarea localităților, cu finanțări provenite din diferite surse, respectiv agenți economici români sau din străinătate ori proiecte cu finanțare mixtă (public–privat).

Principala sarcină a personalului din cadrul biroului nou creat este să centralizeze de la primării date referitoare la terenuri, clădiri sau forță de muncă disponibile în fiecare localitate și să le pună la dispoziția companiilor care doresc să investească pe teritoriul județului Hunedoara dar și a autorităților publice locale hunedorene.

De asemenea, prin intermediul „Biroului pentru investitori” primarii pot comunica între ei și pot schimba informații privind solicitările agenților economici referitoare la intențiile de a-și dezvolta afacerile în județul nostru. Astfel, în funcție de solicitările investitorilor, autoritățile publice, dacă nu pot pune la dispoziția acestora tot ceea ce au nevoie, pot recomanda alte Unități Administrativ Teritoriale din județul Hunedoara, care pot onora cererile firmelor.