Declarație de presă a Președintelui CJH, Laurențiu Nistor privind problema apei în orașul Simeria

Home Politică Declarație de presă a Președintelui CJH, Laurențiu Nistor privind problema apei în orașul Simeria
Declarație de presă a Președintelui CJH, Laurențiu Nistor privind problema apei în orașul Simeria

Pentru unii politicieni, apariția unei probleme în mijlocul unei comunități este prilej de a ieși din rând și a bate toba prin târg, doar-doar se va lipi și de ei ceva capital de imagine. „Empatici”, „revoluționari”, ba chiar declarați „solidari”, acești oameni nu fac altceva decât să confirme ceea ce românii știu deja: că oportunismul și populismul încă fac casă bună cu anumiți oameni politici.

Simeria, oraș care se confruntă cu o situație neplăcută în urma sistării furnizării apei potabile la anumite asociații de proprietari, este în centrul atenției opiniei publice. Și, pentru că toată lumea privește înspre Simeria, treziți de „lumina reflectoarelor”, prind glas și perdanții din 2020. Unul dintre ei este Emil Rîșteiu, trimis acasă de locuitorii Simeriei după o serie de eșecuri administrative care au spus totul despre capacitatea sa de a conduce un oraș.

În ședința din 30 martie 2022 a Consiliului Local Simeria, cu superficialitatea care îl caracterizează, domnul Rîșteiu s-a făcut de râs încă o dată în fața oamenilor, încercând să mute atenția de la adevărata problemă a datoriilor către SC APAPROD SA, în spațiul luptelor politice. Tentativă slabă, eșuată cum era de așteptat.

Înainte de a avea pretenția că „știe cum stă treaba”, domnul Rîșteiu ar trebui să le mai explice încă o dată cum a reușit performanța de a da cu piciorul unei investiții uriașe care ar fi putut face din Simeria un pol economic important în centrul județului Hunedoara. Deși a beneficiat de întreg sprijinul Guvernului, fostul primar nu a fost capabil să concretizeze o investiție pe care și-a asumat-o, cu care s-a lăudat, dar care s-a concretizat într-un câmp cu destinație agricolă, nicidecum fabrică producătoare de electrocasnice mari. Atât a putut. Mai multe nu spun, pentru că simerienii știu mai bine.

Oameni buni, vom depăși împreună și acest moment complicat, am această convingere. Acum nu e timp de răfuieli, trebuie să găsim soluții pentru plata datoriilor pentru ca apa să curgă din nou la robinete. Circul și talentele apuse ale politicienilor populiști nu vor rezolva niciodată problemele oamenilor.

Laurențiu Nistor,
președinte Consiliul Județean Hunedoara