Liderul liberalilor hunedoreni crede că PNL are nevoie de un restart

Home Politică Liderul liberalilor hunedoreni crede că PNL are nevoie de un restart
Liderul liberalilor hunedoreni crede că PNL are nevoie de un restart

Liberalii au decis duminică, 3 aprilie 2022 , în cadrul Consiliului Național să organizeze un Congres pentru desemnarea unui nou președinte al PNL în data de 10 aprilie 2022. Decizia vine după ce președintele PNL, Florin Câțu a demisionat, cu o zi mai înainte, de la conducerea partidului, la solicitarea exprimată de liderii a 40 de filiale județene al PNL.

Până la validarea rezultatelor Congresului, Consiliul Național al PNL l-a ales, în unanimitate, pe Gheorghe Flutur în funcția de președinte interimar al PNL.

Prezentă la București, la lucrările Consiliului Național al PNL, liderul liberalilor hunedoreni, deputatul Vetuța Stănescu, apreciază că partidul avea nevoie de un restart. „Toate sondajele și analizele noastre interne ne arată ca PNL are nevoie de un restart. In ultimele șase luni s-au schimbat multe, atât din punct de vedere politic, cât și social, sau chiar militar. În aceste momente, poate mai mult ca întotdeauna, România are nevoie de lideri cu experiența, fermi, puternici, lideri care pot face diferența, in aceste vremuri foarte complicate, pe care le trăim. Sunt optimistă in ceea ce privește direcțiile viitoare ale PNL și sunt sigura ca vom găsi soluții la problemele atât de presante ale momentului. Va asigur ca județul Hunedoara beneficiază de tot sprijinul necesar”, a declarat Vetuța Stănescu, președintele Organizației județene PNL Hunedoara.

În vederea alegerii unui nou președinte al PNL, cei interesați pot depune candidaturi, însoțite de moțiunea politică în susținerea acesteia în următoarele trei zile, însă un proiect de moţiune va fi acceptat doar dacă va avea susţinerea a cel puţin 10 hotărâri de comitete directoare judeţene. Chiar dacă a anunțat că încă analizează oportunitatea de a candida la șefia partidului, Primul Ministru Nicolae Ciucă este dat drept candidatul cel mai potrivit de a prelua, din 10 aprilie 2022, și funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.