Atelier artistic și educațional la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Cultură Atelier artistic și educațional la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Atelier artistic și educațional la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Sala de lectură a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva s-a transformat, în aceste zile, în atelier artistic și educațional pentru cursanții înscriși la cele două module educaționale care se desfășoară aici, în cadrul unui program derulat deja de câțiva ani sub egida acestei instituții de cultură și educație din județul nostru.

După cum informează managerul Ioan Sebastian Bara, în acest an Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva organizează, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, două cursuri gratuite de formare profesională, respectiv un curs pentru specializarea Formator COR 242401 și un curs de pictură. ”Cursul de specializare Formator se desfăşoară în cadrul Filialei Nr. 5 a Bibliotecii Judeţene. Cursanţii beneficiază gratuit de formare profesională, obţinând la final, după parcurgerea a 180 de ore de pregătire teoretică şi practică, certificat de absolvire eliberat sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Cel de-al doilea curs – destinat iubitorilor de artă – organizat în cadrul Clubului de arte plastice ,,Curcubeu”, se va desfăşura în fiecare zi de luni şi marţi, începând cu ora 16.00, în incinta Sălii de lectură a bibliotecii noastre şi când vremea va permite, cursanţii se vor putea bucura de relaxare pictând în curtea interioară a bibliotecii”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

La deschiderea festivă a celor două cursuri a participat și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram care s-a declarat încântat de audiența de care se bucură cele două cursuri organizate de Biblioteca județeană în rândul oamenilor, dar în același timp fascinat de preocupările și interesul pentru arta plastică ale celor care au ales să deslușească primii pași în acest domeniu în cadrul atelierul de pictură de la Biblioteca județeană. ”Merg întotdeauna, cu plăcere, la activitățile de la Biblioteca județeană. Realitatea este că în sălile bibliotecii parcă te rupi puțin de lume, parcă dispar grijile, nu există războaie și răutate, ci există doar pasiunea celor care citesc sau, în acest caz, a celor care pictează. Fără să vreau, am intrat în atmosferă. Vă mărturisesc că ulterior, cei de acolo mi-au spus că i-am surprins, că imaginea omului politic pe care și-l imaginau din apariții televizate nu s-a suprapus peste cea influențată de liniștea și frumusețea pe care le-am găsit la acest curs de pictură. Și mi-am dat seama că aveau dreptate. M-am simțit relaxat și m-am bucurat realmente să-i cunosc, să le strâng mâna, să fiu curios, să aflu despre culori, despre șevalete, despre modul în care se predă o lecție de pictură nu unor copii, ci unor adulți ce-și urmează astfel pasiunea. Ba chiar, atunci când am vorbit cu ei, am căutat și un citat despre pictură, având în vedere faptul că ne-am întâlnit, totuși, într-o sală de lectură. L-am găsit potrivit pe cel care, așa cum a spus Picasso, arată că: “unii pictori transformă soarele într-un punct galben, alții transformă un punct galben în soare”. Desigur, ca om politic, aș fi vrut să-i întreb cu ce culoare se pictează politica ? Poate data viitoare o voi face”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Potrivit managerului Bibliotecii județene, sprijinul pe care atât administratorul public Costel Avram, cât și președinte Laurențiu Nistor și, în general, Consiliul județean Hunedoara îl acordă Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” este unul decisiv în ceea ce privește posibilitatea de a organiza astfel de evenimente și, în general, acele activități care au făcut deja ca instituția să fie un etalon al culturii și educației hunedorene.