Vasile Jurca: ”Au fost depuse cereri de finanțare de peste 16 milioane de euro, prin PNRR, pentru reabilitare termică, la Petrila”

Home Administrație Vasile Jurca: ”Au fost depuse cereri de finanțare de peste 16 milioane de euro, prin PNRR, pentru reabilitare termică, la Petrila”
Vasile Jurca: ”Au fost depuse cereri de finanțare de peste 16 milioane de euro, prin PNRR, pentru reabilitare termică, la Petrila”

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca informează că, în perspectiva accesării ce fonduri europene disponibile în cadrul Programului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) s-au depus deja un număr de 4 cereri de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea unui număr de 20 blocuri de locuințe precum și pentru achiziția a 8 stații de încărcare pentru autovehicule electric care vor fi amplasate pe raza acestei localități.

”Bifăm astăzi pe agenda publică a administrației locale din orașul Petrila încă un succes pe linia obținerii de finanțări nerambursabile din fonduri europene pentru comunitatea noastră. Vreau să informez cetățenii orașului Petrila că, într-un  timp record, au fost depuse 4 cereri de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), pe Componenta 5, acestea vizând un număr de 20 blocuri din orașul Petrila care vor intra în acest program, precum și un alt proiect, care vizează achiziția a 8 stații de încărcare a mașinilor electrice. Doresc să le mulţumesc în primul rând consilierilor locali pentru promptitudinea și tot sprijinul pe care l-au acordat pentru adoptarea hotărârilor necesare în acest scop, așa cum doresc să le mulțumesc și colegilor din Primăria orașului Petrila care au fost implicați pentru depunerea rapidă a acestor cereri de finanțare, imediat după deschiderea aplicațiilor”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Edilul a făcut publică și lista blocurilor de locuințe din orașul Petrila pentru care s-au depus cererile de finanțare, pe cele două axe de finanțare disponibile în acest scop, acestea fiind următoarele:

  • Pentru Componenta 5 — Valul renovării, axa 1 — Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, operațiunea A.2:
  1. Etapa IX: Strada 8 Martie – Blocurile 10, 11, 16, 17, 21, 22, 24, 34, 35, 36, 53 (Valoarea totală a proiectelor: 45,747,332.40 lei);
  2. Etapa XI: Strada 8 Martie – Blocul 43 (Valoarea totală a proiectelor: 1,249,514.17 lei);
  3. Etapa XIII: Strada 8 Martie – Blocurile 12, 25 (Valoarea totală a proiectelor: 8,290,424.02 lei).
  • Pentru Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3:
  1. Etapa X: Strada Al. Sahia – Blocurile 1, 2, 3; Strada Republicii – Blocul 66; Strada 6 August – Blocul 7; precum și pentru cele 8 stații de încărcare mașini electrice (Valoarea totală a proiectelor: 24,206,282.15 lei).

”Astfel, prin programul PNRR, Valul Renovării – Componența 5 am reușit să depunem cele patru cereri de finanțare în vederea obținerii a 11,3 milioane de euro cu TVA prin operațiunea A2 și a altor 4,9 milioane euro cu TVA prin operațiunea A3, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 16,2 milioane euro cu TVA (79,5 milioane lei cu TVA). Așa cum am mai spus, depunem toate eforturile pentru a accesa toate sursele de finanțare care ne ajută să transformăm orașul Petrila și să îmbunătățim confortul urban pentru cetățeni. Prin intermediul Componentei C5 – Valul Renovării din noul PNRR am vizat și derularea unor investiții în surse alternative de energie regenerabilă, care să contribuie la modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din oraș. În același timp, urmărim îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie”, a mai precizat primarul Vasile Jurca.

Acesta informează în același că, la nivelul administrației publice locale din orașul Petrila se lucrează în continuare se lucrează pentru realizarea documentațiilor tehnice în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile necesare pentru reabilitarea termică a altor 11 blocuri din localitate, situate pe strada 8 Martie (blocurile 30, 31, 32, 54, 55, 56 și 57), strada Muncii (blocurile 7, 9 și 10) și strada Tudor Vladimirescu (blocul 36D).

De asemenea, în atenția autorităților locale de la Petrila sunt și celelalte programe cu finanțare europeană care urmează să fie lansate în perioada următoare, Primăria Petrila având în pregătire o serie de proiecte care să poată atrage finanțări nerambursabile în vederea implementării lor, proiecte cu impact pozitiv în dezvoltarea localității și creșterea calității vieții cetățenilor.