Agendă cultural-artistică bogată la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

Home Cultură Agendă cultural-artistică bogată la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

În luna aprilie, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, agenda activităților cultural-artistice programate să se desfășoare la Palatul Cultural ”Minerul” din municipiul Lupeni este una deosebit de bogată. Aici vor avea loc, în aceste zile, noi spectacole de teatru, concerte muzicale și chiar un spectacol cu scop caritabil.

Seria acestor evenimente este deschisă de două spectacole de comedie ai căror protagoniști sunt actorii Companiei de Teatru Cristi Toma, care-și reiau astfel colaborarea cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni, întreruptă pe perioada pandemiei. În organizarea acestei companii de teatru independent, regizorul Cristi Toma, împreună cu actorii Andra Iulia Stoicescu, Andrei Vasilescu și Mihai Căpățână prezintă în fața publicului din Valea Jiului spectacolele de teatru ”Aventurile lui Păcală” (joi, 7 aprilie 2022 de la ora 11,00) și ”Cerere în Căsătorie” (vineri, 8 aprilie 2022, de la ora 19,00). Prețul unui bilet este de 15,00 respectiv 30,00 de lei.

Pentru data de sâmbătă, 16 aprilie 2022, de la ora 18.30, pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni este programat un concert de muzică live, organizat de cunoscutul om de cultură care este prof. Petronela Baldovin. Este vorba despre un concert rock&blues eveniment care-i aduce în fața publicului din Valea Jiului pe chitaristul, compozitorul și solistul vocal Jul Baldovin, dar și invitați ai acestuia, de la Alexia Ilieș și Diana Delis (două artiste din Valea Jiului, al căror nume devine unul cu o tot mai mare rezonanță pe scena muzicală românească) până la Marius Macavei (bass), Willy Gorgan (keyboards) și Robert Rîșteiu (drums), cu toții componenți ai trupei ”Baldovin Blues Band”. Invitat de onoare al acestui spectacol este trupa Coco, din care alături de mai tinerii artiști Alin Păun (chitară) și Robert Rîșteiu (drums), fac parte veterani ai celebrei trupe românești Compact: Monel Puia (keyboards), Adrian Coco Tinca (bass) și Gabi Guriță Nicolau (voce). Biletele pentru acest concert de excepție costă 50 de lei și pot fi procurate la sala Palatului Cultural din Lupeni, la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Bărbăteni, iar rezervări se pot face inclusiv la numărul de telefon 0732-791.307.

Duminică, 17 aprilie 2022 începând cu ora 17.00 pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni, va avea loc și un eveniment artistic cu scop caritabil. Acesta se va desfășura sub genericul ”Împreună pentru Denisa” și își propune ca, toate fondurile colectate din distribuirea invitațiilor de participare , precum și din cele care vor putea fi donate de către cei doritori în ziua spectacolului, să fie direcționate către familia micuței Denisa- Florentina Bodros, în varsta de doar 4 ani, din municipiul Vulcan care a fost diagnosticată de medici cu o tumora pulmonară LID și LMD inoperabilă. În aceste condiții, micuța are nevoie imperativă de un tratament citostatic cu un protocol terapeutic (chimioterapie), însă familia acesteia este într-o situație dificilă, deoarece si mama suferă de o afecțiune pulmonara TBC, iar singura sursă de venit a familiei este salariul tatălui. Din păcate, părinții nu mai au disponibilitățile financiare cu care să poată continua tratamentul. Acest caz umanitar, adus în atenție de inimosul președinte al Asociației ”Parco Cavalli” din Vulcan, Florin Petrișor Vrabie, care a inițiat campania ”Arată că îți pasă !” pentru a veni în sprijinul acestei familii, s-a bucurat inclusiv de sprijinul primarilor Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni) și Cristian Merișanu (primarul municipiului Vulcan), precum șio al senatorului social-democrat Cristian Resmeriță.

Pentru strângerea de fonduri care să-i asigure Denisei șansa de a-și continua tratamentul terapeutic, campaniei derulate de Asociația Parco Cavallli i s-au alăturat și o seamă de artiști cunoscuți și apreciați la nivelul Văii Jiului, care oferă publicului spectacolul caritabil ”Împreună pentru Denisa”. În cadrul acestui eveniment artistic, pe scena Palatului Cultural din Lupeni vor urca Cătălin Stepa& Aurelian Epuraș, Delia Stana, Mădălina Străuneanu, Ionel Stoica, Andreea Ivan, DJ Liviu Sound, Monica Țugulea, Răzvan Fara și sociologul Valentin Fulger (de la Universitatea din Petroșani).

Invitațiile pentru participarea la acest eveniment pot fi procurate de la Palatul Cultural Lupeni, zilnic între orele 10-14.