ISU Hunedoara are 70 de noi pompieri militari profesioniști

Home Stiri la zi ISU Hunedoara are 70 de noi pompieri militari profesioniști
ISU Hunedoara are 70 de noi pompieri militari profesioniști

Ziua de 7 aprilie a fost una specială pentru Inspectoratul Pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara. Aici, într-un cadru oficial, 70 de soldați gradați profesioniști au jurat credință patriei și neamului, sub privirile emoționate ale familiilor și ale celor dragi. Aceștia fac parte din prima serie de soldați gradați profesioniști ai Ministerului Afacerilor Interne care, odată cu depunerea jurământului militar devenind astfel membri ai echipei de pompieri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”.

Ceremonia de depunere a jurământului militar a fost condusă de către inspectorul șef al ISU Hunedoara – domnul colonel Viorel Demean, care le-a vorbit tinerilor recruți despre importanța acestui moment: ”Depunerea jurământului de credință este actul care trebuie să vă responsabilizeze și mai mult, întrucât astăzi v-ați luat un angajament. Trebuie să înțelegeți că de acum, sunteți în slujba țării, iar de modul în care voi veți acționa în situațiile de urgență, va depinde siguranța celor aflați în pericol sau a bunurilor acestora. O comunitate întreagă își pune nădejdea în voi, fapt pentru care va trebui să vă perfecționați continuu din punct de vedere profesional, să dați dovadă de implicare, integritate și conduită ireproșabilă.”

Prezenți la eveniment, prefectul județului Hunedoara, împreună cu cei doi subprefecții le-au transmis soldaților cuvenite felicitări, urându-le succes în cariera militară, iar reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei au rostit rugăciunea de sacralizare a legământului. ”Împreună cu mai experimentații voștri camarazi veți fi cei care veți participa la misiunile dificile de salvare a vieții semenilor noștri.  Sunt convins că veți fi mândri de uniforma pe care o purtați, că veți respecta Constituția, legile țării și regulamentele militare. Acum, în aceste momente emoționante și pline de responsabilitate pentru fiecare dintre voi, vă doresc să fiți buni profesioniști și să acționați cu dedicare și curaj pentru a vă duce la bun sfârșit misiunile la care veți lua parte, ori de câte ori va trebui să vă îndepliniți datoria”, le-a spus tinerilor pompieri militari Petru Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.