Acțiune de ecologizare la Petrila în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”

Home Educație Acțiune de ecologizare la Petrila în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”
Acțiune de ecologizare la Petrila în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România”

Peste 150 de elevi, însoțiți de cadrele didactice din cadrul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila de la toate structurile școlare aparținătoare (respectiv Colegiul, Școala nr. 2 și Școala nr. 5), au participat la finalul săptămânii trecute, la o acțiune de ecologizare care s-a desfășurat pe raza orașului Petrila. Aceasta a avut loc în cadrul campaniei naționale ”Curățăm România” derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu autoritățile administrației publice locale și alte instituții publice.

Acțiunea de la Petrila s-a derulat pe malurile Jiului de Est (pe porțiunea paralelă cu drumul de centură al localității), unde elevii au strâns sute de saci cu gunoaie. Acestora și s-au alăturat și subprefectul județului Hunedoara – petrileanul Gheorghe Bogdan Urdea, reprezentanți ai administrației publice locale, ai companiei locale de utilități și ai societății de salubrizare Supercom SA care au pus la dispoziție mănuși de protecție, saci de colectare și mijloace de transport pentru deșeurile colectate.

Acțiunea elevilor vine ca o completare a campaniei de conștientizare a populației din orașul Petrila, inițiată de primarul Vasile Jurca sub genericul ”Jiul nu este coș de gunoi !”, o campanie susținută tocmai prin organizarea unor acțiuni de voluntariat având ca obiect ecologizarea malurilor Jiului dar, mai ales, conștientizarea cetățenilor asupra importanței păstrării apelor Jiului și afluenților său, cât mai curate.