Dezbatere privind participarea femeilor în procesul de tranziție justă, la Universitatea din Petroșani

Home Stiri la zi Dezbatere privind participarea femeilor în procesul de tranziție justă, la Universitatea din Petroșani
Dezbatere privind participarea femeilor în procesul de tranziție justă, la Universitatea din Petroșani

”Participarea femeilor în procesul de tranziție justă” este tema unei dezbateri despre recomandările de îmbunătățire a condițiilor socio-economice ale femeilor din Valea Jiului și includerea perspectivei egalității de gen în procesul de tranziție justă.

Evenimentul va avea loc luni, 11 aprilie 2022, începând cu ora 10,00 la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Integrarea femeilor în procesul de tranziție justă în Valea Jiului” derulat de asociația Bankwatch România în parteneriat cu Asociația Front și finanțat de programul european LIFE+ și de Open Society Initiative for Europe.

Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este integrarea unei perspective a egalității de gen în politicile locale și naționale de tranziție energetică din zone miniere și foste miniere.

Tot cu acest prilej va avea loc și prezentarea raportului de cercetare ”Participarea femeilor în procesul de tranziție justă. Analiza condițiilor sociale și de muncă ale femeilor din Valea Jiului”, raport realizat de Elena Trifan și Mădălina Muscă, cercetătoare în științe sociale. De asemenea, vor susține intervenții Tudorina Mihai, reprezentant al Asociației Front și Dan Dobre de la Asociația Bankwatch România.