Aur și argint pentru karatiștii CSM Jiul Petroșani la Campionatele Naționale de la Rm. Vâlcea

Home Stiri la zi Aur și argint pentru karatiștii CSM Jiul Petroșani la Campionatele Naționale de la Rm. Vâlcea
Aur și argint pentru karatiștii CSM Jiul Petroșani la Campionatele Naționale de la Rm. Vâlcea

Desfășurate la finalul săptămânii trecute la Rm. Vâlcea, întrecerile din cadrul Campionatului Național de Karate Interstiluri au prilejuit sportivilor de la secția de profil a CSM Jiul din Petroșani, antrenați de pasionații îndrumători sportivi Radu Polifronie și Alina Tinca, să-și pună din nou în valoare talentul și pregătirea foarte bună, prin clasarea pe locuri fruntașe ale competiției, la mai multe categorii.

Astfel, Miruna Mălăuță a câștigat și de această dată întrecerile la categoria sa de greutate (68 kg) obținând medalia de aur la senioare. La rândul său, alt sportiv de top al CSM Jiul Petroșani, Răzvan Ihnatiuc a ajuns până în finala competiției, unde a obținut medalia de argint. Rezultate bune au avut și ceilalți sportivi din Petroșani care au evoluat în acest concurs național, astfel că Popescu Mathias, Ionescu Alexandra și Balog Gabriela s-au clasat pe poziția a cincea, după ce au pierdut meciurile din sferturile de finală ale competiției.

Rezultatele sunt excelente dacă avem în vedere, după cum remarcă și coordonatorul secției de karate a CSM Jiul Petroșani, Radu Polifronie, Campionatul Național de Karate Interstiluri este cea mai puternică competiție de karate din România, la care participă doar cei mai buni sportivi din tara. Chiar și așa, la aceasta editie au participat peste 530 de sportivi din 69 de cluburi, care au concurat pentru categoriile de vârstă minicadeți, cadeți, juniori, U21 și seniori.

”Noi am participat cu 2 seniori, 2 cadeți si 4 minicadeți, cei 6 din urmă fiind cu toții debutanți la o astfel de competiție. Din păcate, nici la această deplasare nu am avut deloc un sprijin financiar din partea clubului CSM Jiul Petroșani, motiv pentru care mai mulți sportivi ai noștri nu au putut să se înscrie în concurs. Un alt factor care ne-a îngreunat participarea a fost faptul că, din lipsa sprijinului financiar, am plecat la drum cu sportivii la 6 dimineața pentru a ajunge la timp in vederea efectuării cântarului (ora limita fiind ora 10.00), iar copiii au concurat după ora 16,00 concursul întinzându-se până la ora 12.30 noaptea. Chiar și așa, după cum vedeți, rezultatele au fost foarte bune, motiv pentru care le transmit felicitări sportivilor dar și mulțumiri părinților pentru implicare și suport. Sperăm ca, măcar pe viitor, și reprezentanții clubului Jiul să aprecieze aceste eforturi și să-i susțină pe proprii săi sportivi”, a declarat Radu Polifronie.