Doliu la Universitatea din Petroșani, la despărțirea de geologul Dumitru Popescu

Home Stiri la zi Doliu la Universitatea din Petroșani, la despărțirea de geologul Dumitru Popescu
Doliu la Universitatea din Petroșani, la despărțirea de geologul Dumitru Popescu

Universitatea din Petroșani, îndeosebi colectivul Facultății de Mine, trec prin momente dificile prilejuite de vestea trecerii în neființă a geologului Dumitru Popescu, apreciat cadrul didactic al școlii de învățământ superior tehnic de la Petroșani.

Potrivit decanului Facultății de Mine, conf.univ.dr.ing. Csaba Lorincz, colegii din Universitatea Petroșani, mai ales cei din cadrul colectivului Catedrei de Geologie, își iau rămas bun de la cel care a fost un specialist desăvârșit, un excelent practician dar mai ales un om de aleasă omenie. ”Mereu jovial, cu vorba blândă și plină de tâlc, Dumitru POPESCU a fost un adevărat părinte pentru generații întregi de geologi care s-au format în cadrul Facultății de Mine din Universitatea din Petroșani. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, a transmis decanul Facultății de Mine, conf.univ.dr.ing. Csaba Lorincz.

Născut la 19 octombrie 1941, în localitatea Târgu Logrești, Jud. Gorj, Dumitru POPESCU a absolvit studiile universitare în anul 1969 la Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Biologie-Geografie, secția Geologie. După absolvire, până în anul 1991, a activat ca geolog, șef secție și apoi șef brigadă geologică în cadrul IPEG Hunedoara-Deva.

În intervalul 1974-1991 a fost cadru didactic asociat al Universității din Petroșani iar, mai apoi, a devenit titular al Catedrei de Tehnică Minieră și Geologie de la Facultatea de Mine, poziție pe care a deținut-o până la pensionare. Studenții l-au cunoscut mai ales pentru disciplinele predate de acesta (Paleontologie, Stratigrafie, Geologia României, Geologia Cuaternarului etc.), colegii pentru excelentele sale abilități practice și de teren, iar prietenii pentru calitățile umane deosebite.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!