”Cultul Eroilor” onorat prin fapte de un grup de ofițeri rezerviști de la Petroșani

Home Stiri la zi ”Cultul Eroilor” onorat prin fapte de un grup de ofițeri rezerviști de la Petroșani
”Cultul Eroilor” onorat prin fapte de un grup de ofițeri rezerviști de la Petroșani

Activitatea Subfilialei din Petroșani a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor”, condusă de col.(r) Ioan Levițchi este una deosebit de bogată, constând în numeroase activități relevante scopului pentru care există această asociație.

Cel mai recent, voluntari din cadrul Subfilialei Petroșani a A.N. ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, au fost prezenți în Cimitirul Eroilor din Petroșani, acolo unde grupul de inimoși patrioți și de ofițeri și subofițeri rezerviști și-au asumat, drept misiune de onoare, derularea unor activități care au ca scop curățenia și întreținerea ansamblului monumental și a perimetrului acestui loc sacru în care-și dorm somnul de veci, laolaltă, eroi militari din taberele combatante din Primul și, respectiv, din al Doilea Război Mondial.

Col. (r) Ioan Levițchi, președintele Subfilialei Petroșani a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor – Regina Maria” spune că această acțiune, pe care împreună cu colegii săi, o derulează în mod constant, îndeosebi primăvara când se impune înlăturarea vegetației și curățarea mormintelor, dar și revopsirea monumentului eroilor și a crucilor, face parte din modul în care aceștia înțeleg să onoreze prin fapte cultul Eroilor Neamului. ”Ne-am asumat această misiune de onoare și venim aici pentru a face acele mici lucrări de curățenie și întreținere a acestui memorial cu puternice semnificații în istoria acestor meleaguri, pentru că ne dorim să le aducem în acest fel omagiul nostru etern eroilor căzuți la datorie în războaiele care au traversat istoria și aici, în Valea Jiului, în municipiul Petroșani. Cimitirul Eroilor este și rămâne pentru mulți semeni un loc de pelerinaj, iar acesta trebuie pregătit pe măsură, cu atât mai mult cu cât, în perioada următoare, aici urmează să fie găzduite ceremonii festive cu ocazia Zilei Veteranilor de Război , Zilei Victoriei și Zilei Eroilor”, a declarat liderul voluntarilor de la ”Cultul Eroilor din Petroșani, col.(r) Ioan Levițchi.

Cinste lor, cinste lor, eroilor ! Dar și… voluntarilor !